Karamanlı Sporcu Azize Bekar’dan Çifte Zafer

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası Yol Yarışları’nda mücadele eden Karaman bisiklet takımı toplamda elde ettiği 2 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük dereceleriyle büyük bir başarıya imza attı.

Karamanlı Sporcu Azize Bekar’dan Çifte Zafer

Kayseri’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Şampiyonası Yol Yarışları’nda bisiklet antrenörü Barış Ünlü eşliğinde mücadele eden Karaman Ekstrem Bisiklet ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet takımı iki gün süren yarışlar sonunda elde ettiği derecelerle başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Zaman karşı ve Yol yarışları kategorinde yıldız ve genç bayanlarda mücadele eden Karaman ekibi, tecrübeli sporcu Azize Bekar ile her iki kategoride de altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonluğuna uzandı. Yıldızlar kategorisinde mücadele eden diğer sporculardan Dilara Şahin dördüncü, Sevim Gerçek ise beşinci oldu.

Gençler kategorisinde mücadele eden bir diğer sporcu Fatma Sezer’de zamana karşı yarışlarda gümüş, yol yarışlarında ise bronz madalyanın sahibi olarak Karaman ekibinin yükselişinde önemli rol oynayan sporcular arasında yerini aldı.

Gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Karaman ekibi ferdi klasmanda ortaya koyduğu performansla toplamda 00.49.07’lik zaman derecesi ve 15 klasman puanı ile Yıldız Bayanlar kategorisinde takım halinde Türkiye Şampiyonu olma başarısı gösterdi.

Yoğun yarış programına rağmen Karaman’ı en iyi şekilde temsil etmek için mücadele ettiklerini belirten Ünlü, “Merkez Talas ilçesinde gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası Yol Yarışları 6 kategoriden 283 sporcunun nefes kesen mücadelesine sahne oldu. Karaman ekibi olarak iyi bir hazırlık dönemi geçirdik ve emeklerimizin karşılığını madalyalarla süslediğimiz için mutluyuz. Yoğun bir yarış programının içerisine girdik. Geçtiğimiz haftalarda Macaristan’ın Györ kentinde düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’nde ve Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonasında ilimizden sporcular yarıştı. Şuanda ise Kayseri’nin ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada mücadelemizi sürdürdük. Karaman’ımızın adını en iyi şekilde duyurmaya çalışıyoruz. Böyle bir tablo ilimiz ve bizler için gerçek anlamda gurur verici bir durum. Bisiklette Karaman’ı marka şehir haline getirmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Karaman bisiklet takımını elde ettiği başarılardan dolayı kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise, “Geçen sezon 76 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan Karaman bisiklet takımımız bizleri katıldığı her yarışta gururlandırmaya devam ediyor. Antrenörümüz ve sporcularımızın çalışmalarındaki azim ve süreklilik bu başarıların elde edilmesindeki en büyük etkenlerden bir tanesi. Kayseri’de elde edilen başarılardan dolayı antrenör ve sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284