Kardof Kızıldağ Ve Kalaylıdağ'a Çıktı

Karaman Doğa Sporları Fotoğrafçılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği(KARDOF) 02 Ekim Pazar günü Süleymanhacı Köyü yakınlarındaki Kızıldağ ve Kalaylıdağ'a tırmandı.

Kardof Kızıldağ Ve Kalaylıdağ'a Çıktı
Etkinlik Pazar sabahı KARDOF dernek binasından saat 08.00 sularında hareketle başladı.  Karaman'dan yaklaşık 48 km uzaklıktaki Süleymanhacı Köyü'ne ulaşım uzun sürmedi. Tırmanış Kardof üyesi Yaşar İncedal liderliğinde ve Kardof 2. Başkan İsmail Öcal rehberliğinde başladı. İlk hedef olan Kızıldağ kayalık yapısıyla katılımcıları yokladı. Pek zorlu olmayan tırmanış sonunda Hitit Uygarlığı'ndan kalma anıt önünde mola verildi. Anıt hakkında bilgi veren İsmail Öcal Anıtta sağ elinde bardak, sol elinde kabzalı değnek tutan Büyük Kral figürünün taht üzerinde oturur şekilde betimlendiği ve yazıtta neler anlatıldığı konusunda bilgi verdi. Ardından inişe geçildi ve kısa bir atıştırma molası verildi. Yükseklikleri Kızıldağ ile birbirine benzeyen Kalaylıdağ'a tırmanıldı ve zirvede gerçekleşen fotoğraf çekiminden sonra inişe geçildi.
Etkinlik kısa bir yolculuğun ardından Kardof dernek binasında sona erdi. Etkinlik rehberi İsmail Öcal tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284