KMÜ Ögrencisi Kirkpinar Baspehlivani Gürbüz’de Dopingli Çikti

652. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri`nde baspehlivan olarak altin kemerin ebedi sahibi olan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksek Okulu ögrencisi Ali Gürbüz`de doping çikti.

KMÜ Ögrencisi Kirkpinar Baspehlivani Gürbüz’de Dopingli Çikti

Türkiye Güres Federasyonu Yagli Güres Yürütme Kurulu Baskani Ahmet Tasçi, "WADA tarafindan bize yollanan rapora göre Ali Gürbüz’ün numunelerinde 2 adet yasakli maddeye rastlanmistir" dedi.

Tasçi, yaptigi açiklamada son bir saat içinde ellerine ulasan bilgilere göre 652. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'nde üçüncü kez üst üste birinci olarak Altin Kemer'in sahibi olan Ali Gürbüz'ün doping yaptiginin tespit edildigini söyledi. Dünya Dopingle Mücadele Komisyonu'ndan (WADA) kendilerine ulastirilan raporda, Gürbüz'ün numunelerinde 2 adet yasakli madde tespit edildigini kaydeden Tasçi, "Çok üzücü bir olay. Biz dopingin çayirlara girmesini istemiyoruz. Kis aylarindan beri sporcularimizi, güreslere dogal bir sekilde hazirlanmalari konusunda uyariyoruz ama belli ki bazi arkadaslar bizi dinlememis" diye konustu.
Gençlik ve Spor Bakanligi, Spor Genel Müdürlügü ve federasyon olarak bu konunun üzerinde itinayla duruldugunu anlatan Tasçi, söyle devam etti:
"Bu illet ile bütün dünya savasiyor. Bu ilaç belasindan sporcularimizi uzak tutmak için kontrollerin titizlikle yapilmasi çok önemli. Ali Gürbüz, hem son Kirkpinar birinciligini hem de Altin Kemer'ini kaybedecek ancak önceki iki birinciligine dokunulmayacak. 652. Kirkpinar Yagli Güresleri'nin birinciligi ise Ismail Balaban'in olacak."
Kirkpinar Yagli Güresleri'nde numune veren sporculardan dopingli çikanlari daha önce açikladiklarini dile getiren Tasçi, "Numune verenlerden sadece iki tanesinin sonuçlari elimize ulasmadi ancak bu, dopingli olduklari anlamina gelmiyor. Numuneler temiz çiktiginda da rapor gönderilmeyebiliyor" diyerek sözlerini tamamladi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284