KMÜ’de Dagcilik ve Ilk Yardim Temel Egitim Semineri Yapildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde BESYO (Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu) ve KARDOS Toplulugu tarafindan düzenlenen “Dagcilik ve Ilk Yardim Temel Egitim Semineri” 25-26 Subat 2012 tarihleri arasinda yapildi. Ücretsiz olarak 184 katilimciya verilen egitimler, BESYO Spor Salonu ve BESYO Dagcilik Istasyonunda gerçeklestirildi.

KMÜ’de Dagcilik ve Ilk Yardim Temel Egitim Semineri Yapildi
BESYO Ögretim Görevlisi Kemal Kabasakal, “Dagcilik” basligi altinda teorik ve pratik olmak üzere iki asamali egitim verdi. Kabasakal yaptigi açilis konusmasinda “Dagcilik, ölüm riski tasiyan, adrenali yüksek olan bir spor türüdür. Ayni zamanda pahali bir spordur. Bu seminere katilanlar, dagcilik sporu ve ilk yardim konusunda bilgi sahibi olacaklar.” dedi.
Slayt gösterisi ve soru-cevap seklinde gerçeklesen seminerde dagcilikla ilgili temel kavramlar, dagciligin dagci (alpinist), dagcilik (alpinizm), dagcilik çesitleri, Türkiye ve dünyadaki daglar ve özellikleri, dagcilik malzeme ve ekipmanlari, yürüyüs ve kamp malzemeleri, çadirlar, uyku tulumlari, dag-sirt çantalari, emniyet kemeri ve kosumlar, karabinalar, sikkeler, kamp yeri seçimi, tirmanma ve tirmanis çesitleri gibi basliklar ele alindi. Katilimcilara, BESYO Dagcilik Istasyonunda verilen tirmanmaya yönelik uygulamali egitim büyük ilgi gördü.
Uygulamaya katilan ögrenciler önceleri çekindiklerini, denemeler sonrasinda ise çok eglendiklerini, yükseklik korkusunun yersiz oldugunu anladiklarini ve kurallara uyuldugu takdirde dagciligin keyifli bir etkinlik oldugunu belirttiler.
“Dagcilik ve Ilk Yardim Temel Egitim Seminerinin” ikinci asamasinda ilk yardim egitimi verilecek. Egitimde, ilk yardimin önemi ve temel tanimlamalara iliskin sunumlar yapilacak. Seminerlerin tamamlanmasinin ardindan katilimcilara sertifika verilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284