KMÜ’lü Güresçi Taha Akgül Dünya Sampiyonu Oldu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesiteli sporcular 2-6 Ekim 2012 tarihleri arasinda Finlandiya’nin Kuortane kentinde yapilan “10.Dünya Üniversiteler Güres Sampiyonasinda” büyük basarilara imza attilar.

KMÜ’lü Güresçi Taha Akgül Dünya Sampiyonu Oldu

KMÜ Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu arastirma görevlisi Ahmet Sahin sampiyonada serbest stilde dünya sampiyonu olan Türk milli takiminin antrenörü olarak görev aldi. Milli takim düzeyinde sampiyonlugu getiren kadroda bulunan KMÜ ögrencileri Serdar Böke, Taha Akgül, Soner Demirtas ve Sümeyye Sezer de üniversitelerini basariyla temsil etti.

Taha Akgül ve Serdar Böke milli takimin sampiyonlugunu, aldiklari madalyalarla taçlandirdi. Eski Avrupa Sampiyonu Taha Akgül 120 kg agir siklette dünya sampiyonu olarak ülkemize altin madalya kazandirdi.
84kg’da ise KMÜ Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu ögrencilerinden Serdar Böke finalde güresme hakkini elde ederek Dünya 2.’si oldu.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen KMÜ’lü sporcularin kazandigi basarilara iliskin yaptigi açiklamada Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu’nun tüm ögretim elemanlari ve ögrencilerini tebrik etti.
Gökmen “Ata sporumuz güreste üniversite olarak ulusal ve uluslararasi müsabakalarda elde ettigimiz basarilar artik geleneksellesmistir. Bu basarilari edinmemizde ter döken herkese tesekkürlerimi sunuyorum.” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284