Konya Ve Karamanli Tekvandoculardan Güç Birligi

Türkiye minikler, yildizlar ve gençler tekvando sampiyonasina hazirlanan Konya ve Karaman faaliyet gösteren kulüp ve salonlardan Beysehir ilçesine gelen tekvandocular, Beysehirli sporcularla ortak antrenman ve müsabakalar yapti.

Konya Ve Karamanli Tekvandoculardan Güç Birligi

Karaman ve Konya’da faaliyet gösteren kulüp ve salonlardan Beysehir ilçesine gelen tekvandocular, burada Ali Akkanat Kampüsü’ndeki kapali spor salonunda Beysehirli sporcularla ortak antrenman ve müsabakalar yapti.
Karaman Tekvando Il Temsilcisi Ali Can, Beysehir Belediyespor Kulübü tekvando antrenörü Nafiz Çakir hocanin Türkiye çapinda taninan ve kendini kanitlamis, ülkeye çok sayida milli sporcular yetistirmis bir isim olduguna dikkati çekerek, “Biz de onun talebeleriyle birlikte önümüzdeki dönem yapilacak Türkiye sampiyonalarina daha iyi hazirlanabilmek ve ortak bir çalisma yapmak için Beysehir’de bir araya geldik” dedi.
Beysehir’deki iki günlük çalisma programinin bölgedeki sporcularin birbirleriyle tanisma ve kaynasmasi açisindan da önemli oldugunu, sporun temelinde de bunun var oldugunu dile getiren Can, “Sporcularin, sadece kendi salonlarinda çalismasi yeterli olmuyor. Mutlaka farkli çocuklarla antrenman ve maç yapmasi da lazim. Biz burada sporcularimiza bu imkani sunmaya çalisiyoruz. Ayrica, buranin atmosferi de çok güzel, bol ormani var, çocuklar geziyorlar, bol oksijen topluyorlar” diye konustu.
Beysehir’e Karaman’dan 13 sporcu ile geldiklerini, Karaman ili olarak tekvandoda kisa ve orta vadedeki hedefleri yakaladiklarini, siranin ise uzun vadedeki büyük hedeflerine geldigine vurgulayan Can, “Karaman olarak bizim Türkiye, Balkan ve Avrupa sampiyonu olmus sporcularimiz var. Dünya üçüncüsü sporcumuz var. Simdi hedefimiz 2020 olimpiyatlari. Ayrica, Karaman’da okuyan Beysehirli tekvandocu Samet Gümüsel’la beraber biz bu sporcularimizi 2020 olimpiyatlarina hazirliyoruz” ifadelerini kullandi.
Çatalhüyük Çumra Belediyespor Kulübü tekvando antrenörü Veli Yilmaz ise, Beysehir’e 10 sporcuyla geldiklerini belirterek, “Buraya antrenman yapmaya ve altyapimizi güçlendirmeye geldik. Çumra olarak geçen yil bir Dünya ve Avrupa üçüncüsü sporcular çikardik. Belediye olarak bizim herhangi bir hedefimiz yok ama kendimizin bireysel hedefleri var. Çocuklarimizi en üst düzeye getirebilecegimiz sekilde çalisarak bir yerlere getirmek istiyoruz, asil hedefimiz bu” seklinde konustu.
Konya Zirvespor Kulübü tekvando antrenörü Celal Sen de, Konya’dan 6 sporcu ile Beysehir’e geldiklerini belirterek, bu tür çalismalari bundan sonra sik sik yapmak istediklerini söyledi. Beysehir Belediyespor Kulübü tekvando antrenörü Nafiz Çakir da, Karaman ve Konyali sporcularin tekvandoda basari grafigini daha da üst noktalara tasiyabilmek için bu tür ortak programlar yaparak tekvandoda güç birligi yaptigini söyledi.
Önlerinde bulunan minikler, yildizlar ve gençler Türkiye sampiyonalarina bu tür çalisma programlariyla siki bir hazirlik içerisinde olduklarina vurgu yapan Çakir, “Burada Konya ve Karaman’dan gelen sporcularla bir araya gelip çalisan sporcularimizin ufku da daha çok gelisiyor. Burada su an için iki ilden 80’e yakin sporcu bu ortak amaç dogrultusunda bir araya gelerek çalisma sergiliyor. Ileriki zamanlarda bizim sporcularimizi da Konya ve Karaman’a götürerek bu çalismalari devam ettirecegiz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284