Kros Yarışmalarında Şampiyonlar Belli Oldu

Karaman’da 2017-2018 eğitim öğretim yılı okullar arası yıldızlar ve gençler kros yarışmaları sona erdi.

Kros Yarışmalarında Şampiyonlar Belli Oldu

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün okul sporları faaliyetleri kapsamında düzenlediği okullar arası yıldızlar (kız-erkek) ve gençler (kız-erkek) kros yarışmaları 176 sporcunun katılımı ile Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu önünde düzenlenen parkurda yapıldı. Sporcular yıldız kızlarda 2 bin, yıldız erkeklerde 3 bin, genç kızlarda 3 bin, genç erkeklerde ise 5 bin metre kategorilerinde mücadele etti.

Heyecanlı ve çekişmeli mücadelelere sahne olan yarışmalar da sporcular dereceye girebilmek ve grup müsabakalarında Karaman’ı temsil edebilmek için ter döktü. Sporcuların heyecanına ortak olan öğrenciler ise parkurun belirli alanlarında yerlerini alarak sporculara tezahüratlarıyla destek verdi. Bazı öğrencilerin sporcu arkadaşlarına destek için onlarla birlikte tempo tutması yarışlarda renkli görüntülere sahne oldu.

Yarışlar sonunda oluşan genel sıralamada yıldız kızlarda Ermenek Fikret Ünlü Yatılı Bölge Ortaokulu, yıldız erkeklerde Yavuz Selim Ortaokulu, gençler (a) erkeklerde Spor Lisesi, gençler (a) kızlarda Spor Lisesi, gençler (b) erkeklerde Bifa Lisesi ve gençler (b) kızlarda Spor Lisesi kategorilerinde şampiyon olan takımlar oldu. Kategorilerinde şampiyon olan takımlar ayrıca, Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etme hakkı kazandı.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyalar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Akgündüz, Okul Sporları ve Futbol İl Temsilcisi Yaşar Çalışkan, Atletizm İl Temsilcisi Murat Yurdadön ve beden eğitim öğretmenleri tarafından verildi.

Yarışmalar sonunda dereceye giren tüm sporcuları tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Gençlerimizi bu yarışmalara hazırlayan beden eğitimi öğretmenlerimize ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Yarışmalara güzel bir katılım sağlandı. Burada dereceye giren sporcularımıza şimdiden katılacakları müsabakalarda başarılar diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284