Milletvekili Elvan: Karaman’da Sporla Bütünlesen Bir Ögrenci Alt Yapisini Olusturmak Zorundayiz

Ilimiz Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Karaman’da sporla bütünlesen bir ögrenci alt yapisinin olusturulmasi gerektigini söyledi.

Milletvekili Elvan: Karaman’da Sporla Bütünlesen Bir Ögrenci Alt Yapisini Olusturmak Zorundayiz
Olimpik Yüzme Havuzu Sosyal Tesislerinde bir basin toplantisi düzenleyen Milletvekili Elvan, “Sporla ugrasan gençler, hem derslerinde çok daha basarili oluyorlar, hemde büyüdükleri zaman hayatlarinda çok daha basarili isler yapiyorlar. Dolayisiyla sporla bütünlesen bir ögrenci alt yapisini Karaman’da mutlaka olusturmak zorundayiz. Yani bir ilkögretim ögrencisi için nasil dersleri hayati bir önem tasiyorsa, spor yapmasi da kendisi için hayati önem tasiyan bir yapiya kavusturmasi gerekiyor. Böyle bir alt yapiyi Karaman’da oturtmamiz lazim. Bugüne kadar Karaman’da, sportif alanda bireysel bazda basarili bazi arkadaslarimiz olmustur. Ama sistematik bir çalismanin yapilmasi gerektigini düsünüyoruz. Belki 7 bin 8 bin sporcudan bahsedildi. Ancak haftanin 4-5 günü sürekli spor yapanlarin sayisina bakacak olursaniz oldukça az oldugunu görürsünüz. Simdi bizim bundan sonraki süreçte çalismalarimiz su sekilde olacak. Birincisi Gençlik Spor Il Müdürlügümüz ile Milli Egitim Müdürlügümüz bir araya gelecekler ve tüm okullarimizda her sinifta sporun önemi, spor yapmalari halinde bu çocuklarimizin çok daha basarili olacagi, bunlari biz yeni dönemde isleyecegiz. Çocuklarimiza eger siz spor yaparsaniz daha basarili olursunuz. Daha iyi isler basarirsiniz ve biz sizin sonuna kadar arkanizda oluruz diyecegiz. Bunun yaninda spor yapan arkadaslarimizin tüm ihtiyaçlarini karsilayacagiz. Dolayisiyla böyle bir eksiklikle karsi karsiya kalmayacaklar. Üçüncü bir husus ise spor kulübümüz veya spor müdürlügümüz eger kendi içerisinde organize olursa belediyemiz servis imkani saglayacak” dedi.
Toplantida Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Kasim Aydogdu’da, Karaman’da sportif alanda yapilan çalismalar, sporcu sayisi ve tesislerin durumuyla ilgili olarak istatistiki bilgiler verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284