Milli Wushucu’dan Kısacık’a Ziyaret

Polonya'da düzenlenen 2. Dünya Taichi Şampiyonası'nda Taichi Jien kategorisinde 2., Taichi quen kategorisinde ise dünya 4.’sü olan Harun Yükseksoy, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ı makamında ziyaret etti.

Milli Wushucu’dan Kısacık’a Ziyaret

Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen 2. Dünya Taichi Şampiyonası'nda Türkiye, 1 altın, 7 gümüş ve 6 bronz madalyanın sahibi olarak büyük bir başarıya daha imza attı. Taichi dalında ilk kez şampiyonaya takım olarak katılan Wushu milli takımında Taichi Jien ve Taichi quen kategorilerinde mücadele eden Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi Harun Yükseksoy, bir gümüş ve bir bronz madalyanın sahibi olarak şampiyonaya damgasını vuran sporcular arasında yer aldı.

Şampiyona dönüşü Wushu antrenörü Kadir Sefa Bayraktar ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ı makamında ziyaret eden Yükseksoy, şampiyona hakkında Kısacık’a bilgiler verdi. 12 yıldır wushu sporu ile ilgilendiğini belirten Yükseksoy,” 2007 yılından bu yana gönül verdiğim wushu sporunda çeşitli Türkiye dereceleri elde ettim. Polonya’da düzenlenen şampiyona öncesi çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdim. Her sporcu gibi madalya kazanmak ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek için mücadele ettim. Madalya kazanırım diyordum ama ikinci madalya benim içinde sürpriz oldu. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Milli sporcu Yükseksoy’un elde ettiği başarıyla iftihar ettiğini söyleyen Kısacık ise,” Öncelikle Taichi dalında ilk kez şampiyonaya takım olarak katılan wushu milli takımımızı başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Toplam 14 madalya alarak bizlere haklı bir gururun mutluluğunu yaşattılar. Eğitimine ilimizde devam eden ve antrenmanlarımıza katılan milli sporcumuzun bu başarısı ise Karaman’da wushu sporunun gelişmesi adına büyük bir katkı yapacaktır. Sporcumuzu başarısından dolayı tekrar tebrik ediyor sporculuk hayatında başarılar diliyorum.”

2. Dünya Taichi Şampiyonası'nda madalya alan sporcular şöyle:

Altın madalya: Burçin Urhan.

Gümüş madalya: Raziye Nur Emekli, Tarık Afacan, Harun Yükseksoy, Salih Urhan, Necmettin Erbakan Akyüz, Zeynep Akyüz, Elif Akyüz.

Bronz madalya: Raziye Nur Emekli, Harun Yüseksoy, Muaz Köse, Zehra Yardımcıoğlu, Zeynep Naz Kahraman, Zeynep Akyüz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284