Olimpiyat Sporcuları KMÜ’lü Öğrencilerle Buluştu

Rio Olimpiyat Sporcuları KMÜ'de

Olimpiyat Sporcuları KMÜ’lü Öğrencilerle Buluştu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) düzenlenen Türkiye'nin Gururları Sizlerle Buluşuyor adlı söyleşide Olimpiyat sporcuları öğrencilerle bir araya geldi.

KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşiye 2016 Rio Paralimpik Oyunları Halter birincisi Nazmiye Muratlı ve 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Tekvando üçüncüsü Nur Tatar konuşmacı olarak katıldı.

Karaman Spor Lisesi ve KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği söyleşinin açılış konuşmasını Topluluk Danışmanı Doç. Dr. Murat Tekin yaparak vatan sevgisi ve milli şuuru öğrencilere anlatmak için sporcuları üniversiteye davet ettiklerini belirtti. Açılış konuşmasının ardından milli sporcuların özgeçmişleri ve elde ettikleri başarılar okunarak sporcuların Rio'da ödül aldıkları maçlar tüm katılımcılarla birlikte tekrar izlendi.

Söyleşiye katılan sporculardan Nazmiye Muratlı, İlk Olimpiyat başarısını 2008 yılında Pekin'de dördüncülük elde ederek almış, 2012'de Londra'da ve 2016'da Rio'da altın madalya kazanarak üst üste paralimpik oyunlarında altın madalya alan ilk Türk sporcu olmuştu. Diğer bir konuşmacı ve aynı zamanda KMÜ öğrencisi olan Nur Tatar ise ilk olarak 2012 Londra Olimpiyatlarında gümüş madalya ve 2016'da Rio'da bronz madalya alarak ülkemizi gururlandırmıştı.

"2020'de Tokyo'da Altın Madalya Almak İstiyorum"

Rio Olimpiyatlarını kendi açısından değerlendiren Nur Tatar, "2012'de 19 yaşındayken gümüş madalyaya ulaştım. 2016'da altın madalyaya ulaşabilmek için dört yıl boyunca çok emek verdim fakat olmadı, bir adım daha geriye düştüm belki, ama her maç bana çok iyi tecrübeler kazandırdı. Olimpiyatlarda bronz ve gümüş madalya aldım. İnşallah 2020'de Tokyo'da altın madalyayı almak istiyorum." dedi.

"Bir Futbol Takımı Kadar Dikkat Çekmiyoruz"

Nazmiye Muratlı, bir izleyicinin "Bireysel mücadele ettiğiniz halde bir futbol takımı kadar duyulmuyorsunuz, bu sizi rahatsız ediyor mu?" sorusuna karşılık olarak "Tabi ki bu durumdan çok rahatsızız, onlar takım halinde mücadele edip bir başarı elde ediyor ve fazlasıyla ilgi görüp sürekli gündeme getiriliyorlar. Biz ise tek başımıza mücadele ediyor, tüm yükü tek başımıza yüklenip bir başarı elde ediyoruz ama bir futbol takımı kadar gündeme gelmiyoruz." cevabını verdi.

"Türkiye'de Bir çok Nazmiye yetişmesi için uğraşacağım"

Gelecek planları hakkında kendine yöneltilen soruya ise Muratlı, "Paralimpik açıdan halterin özel turnuvalarında bir çok madalya alınıyor fakat özel turnuvalar sadece bir ön eleme gibidir. Bizlerin Dünya ve Avrupa Şampiyonaları ile Olimpiyatlarda madalyalar almamız gerekiyor. Fakat engelli sporcuların eğitimi için hoca eksikliğinden dolayı bu spor yeterince gelişemiyor. Bu yüzden ben de 2020'den sonra birçok Nazmiye'nin yetişmesi için uğraş vereceğim." şeklinde yanıt verdi.

Oldukça coşkulu geçen söyleşi, milli sporculara plaket ve çiçek takdimiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284