Oturarak Voleybol 2’inci Lig’ Final Müsabakaları Karaman’da Başladı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Oturarak Voleybol 2. Lig final müsabakaları İrfan Ataseven Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda başladı.

Oturarak Voleybol 2’inci Lig’ Final Müsabakaları Karaman’da Başladı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek Oturarak Voleybol 2’inci Lig final müsabakaları Karaman’da başladı.

İrfan Ataseven Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen programa Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, daire müdürleri, şube müdürleri, sporcular ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda farklı illerden gelen takım kafileleriyle görüşerek onlarla muhabbet eden Vali Tapsız, engelli olarak engelsiz bir yaşam sürmeniz ve hayattan kopmamanız hepimizi sevindiriyor diyerek, müsabakaya katılan tüm takımlara başarılar diledi.

Ev sahibi Karaman’ında yer aldığı müsabakalarda Konya, Adana, Samsun, Kırıkkale, Ankara, Gaziantep ve Bolu takımlarının seremonide birbirlerini selamlayarak sevgi gösterilerinde bulunması, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Program, kukla sanatçısı Serkan Kaplan tarafından geleneksel ata sporumuz kuşak güreşini anlatan kukla gösterisi ile sona erdi.

Birinci ve ikinci etap müsabakalarının ardından final etabının Karaman’da yapıldığını belirten Oturarak Voleybol milli takımlar yardımcı antrenörü Adem Çelik,” 2016-2017 sezonunda katılımların yoğun olması sebebiyle Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonumuz tarafından 2’inci lig kurulma kararı alındı ve 2016-2017 sezonunda 10 takımla 2’inci Lig kuruldu. 1’inci Lig takımlarımızın 2’inci lige de takım yaparak ve yeni takımlarında eklenmesiyle 2016-2017 sezonunda 2’inci ligimizi başladık. 2’inci ligin ilk etabı Kırıkkale’de, ikinci etabı Gaziantep’te yapıldı. Bu iki etap sonucunda ilk dörde giren takımlarımız şuanda Karaman’da gerçekleştirilen final etabında 1’inci lige çıkma mücadelesi veriyor. İlk iki takımın 1’inci lige çıkacağı final etabında son altıya kalan takımlar ise 3’üncü Lig olmadığı için 2’inci ligde mücadelelerine devam edecek” diye konuştu.

6 Mayıs Cumartesi günü devam edecek müsabakalar, 7 Mayıs Pazar günü final karşılaşmalarının ardından sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2017, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284