Spor Il Müdürü Kisacik,” Sicak Havada Spora Dikkat”

karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, “Yaz aylarinda yapilan spor asiri sicak havalarda degil, sabah erken saatlerde veya aksam saatlerinde yapilmalidir”

Spor Il Müdürü Kisacik,” Sicak Havada Spora Dikkat”

Karaman’da asiri sicaklarin yasandigi bugünlerde sporun bilinçli bir sekilde yapilmasi gerektigini belirten Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, yaz aylarinda asiri sicak havalarda yapilan sporun sabah erken saatlerde veya aksam saatlerinde yapilmasi ve spor sirasinda sik sik ve az bir sekilde sivi alinmasi gerektigini söyledi.
Özellikle belirli bir yasa gelmis ve düzenli spor yapma aliskanligi olmayan kisilerin asiri sicak havalarda daha dikkatli olmalari gerektigini vurgulayan Kisacik,” Düzenli spor yapma aliskanligi olmayan vatandasimiz mutlaka bir saglik kontrolünden geçmelidir. Yaz aylarinda uygulanan spor programi, kis aylarinda uygulanan programdan farkli olacak sekilde ayarlanmali ve 30-35 dakikayi asan yorucu programlardan kaçinilmalidir. Ayrica asiri sicak havalarda vücuda fazla yüklenilmesi durumunda nabiz biranda yükseldigi için kalp rahatsizliklarina ve sakatlanmalara yol açabilir” diye konustu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284