Tekvando`da Ikiz Basari

Karamanli ikiz kardesler tekvandoda basariya doymuyor.

Tekvando`da Ikiz Basari
Babalari tarafindan henüz 5 yasindayken tekvando sporuna yönlendirilen ikiz kardesler Selahattin ve Selçuk Akbas, elde ettikleri basarilarla rakip tanimiyor. Milli Takim seçmelerinde iki ayri guruba düsen ikiz kardesler tam 127 rakibi tek tek yenerek finalde birbirlerine rakip oldular. 10 yil önce babasinin tekvando sporuna yazdirmasiyla basladigini söyleyen Selahattin Akbas, "Su anda Türkiye ve Avrupa sampiyonlugum var. Özel turnuvalarda ise sayisiz birinciliklerim bulunuyor. Bu basarilarimi beni çalistiran Ali Can hocama borçluyum" dedi. Hedefinin 2016 yapilacak olan olimpiyatlarda birincilik kürsüsüne çikmak olmak oldugunu belirten Akbas, "Burada Türkiye'yi en iyi sekilde temsil etmek istiyorum. Alacagim birincilikle de Istiklal Marsimizi okutmak arzusundayim. Olimpiyatlarda basarili olacagima çok inaniyor ve bunun için çok çalisiyorum" seklinde konustu.
Tekvando sporunu çok sevdigini söyleyen Selçuk Akbas ise, 33 kiloda 2011'in Türkiye Sampiyonu oldugunu belirterek, "Türkiye sampiyonasina çok çalistik. Ben ve ikiz kardesim inanmistik kazanacagimiza. Türkiye sampiyonasina katilan 127 sporcu vardi. Sans eseri ben ve ikizim ayri iki guruba düstük. Tüm rakiplerimizi tek tek yenerek finalde ikizim ile birbirimize rakip olduk. Finalde kardesimi yenerek Türkiye Sampiyonu oldum" dedi. Türkiye tekvando tarihinde ilk defa bir ikiz kardesin 127 rakibi yenerek birbirlerine finalde rakip olduklarini ifade eden Selçuk Akbas, "Finalde ikizimle karsilasmak beni heyecanlandirdi ve çok mutlu etti. Iyi bir maçla kardesimi yendim ve Türkiye Sampiyonu oldum" diye konustu.
Çocuklariyla gurur duydugunu söyleyen baba Adnan Akbas ise, çocuklarinin henüz 5 yasindayken çok hareketli olduklarini, kendisinin de sporu sevdigi için okula baslamadan çocuklarini tekvando sporuna verdigini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284