Türkiye Şampiyonu Olan Sporcular Destek Bekliyor

Dünya genelinde çok yaygın bir spor dalı olan ancak ülkemizde henüz yeni yeni tanınmaya başlayan Karışık Dövüş sporları adıyla bilinen Mixed Montial Arti’nin Karaman’daki temsilcileri ilgi bekliyor.

Türkiye Şampiyonu Olan Sporcular Destek Bekliyor
Yunus Emre Akademi Spor Kulübü olarak ilimizde faaliyet gösteren sporcular Türkiye Şampiyonu Yasin Bulduk, Türkiye birincisi Mevlüt Gülçiçek, Basri Tomuş ve Türkiye ikincisi Osman Koç ve antrenör Memiş Ay, gazetemizi ziyaret ederek bu spor dalı hakkında bilgi verdiler.
Ay, “Dünyada kafes dövüşü olarak bilinen ancak içeriğinde muay’dan, karete’ye birçok teknik sporu barındırdığı için karışık dövüş sporu olarak bilinen MMA’yı Karaman’da yaygınlaştırmak istiyoruz. Türkiye’de 2013 yılında kurulan Federasyonumuz henüz Spor Bakanlığına bağlanamadığı için Federasyonumuzun herhangi bir desteğini alamıyoruz. Bugüne kadar katıldığımız turnuvalara kendi imkânlarımızla gittik. Ama buda haliyle konaklama ve gidiş geliş maliyeti olarak bizleri zorluyor. Son olarak 23-25 Eylül tarihlerinde Balıkesir’de yapılan MMA CUP 1 Organizasyonunda 1 Türkiye Şampiyonu 2 tanede Türkiye üçüncüsü çıkardık. 3 ay sonra Antalya’da yapılacak olan dünya şampiyonasına katılmak istiyoruz. Ancak maddi imkânlarımız kısıtlı. Bu nedenle hayırsever işadamlarımızın bizlere destek vermelerini bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2016, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284