Türkiye Softbol Sampiyonasi Karaman’da Basladi

Kemal Kaynas Stadyumu’nda baslayan sampiyona 2 gün sürecek. Sampiyona için düzenlenen törene Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Türkiye Ragbi Federasyonu Baskani Sahin Kömürcü, daire müdürleri, ögrenciler ve çesitli illerden gelen softbol kulübü sporculari temsilcileri katildi.

Türkiye Softbol Sampiyonasi Karaman’da Basladi

Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi okundu. Törende ilk olarak konusan Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumali Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF) Baskani Sahin Kömürcü, Softbol Sampiyonasini Karaman'da gerçeklestiriyor olmaktan mutlu oldugunu söyledi.
Karaman Vali Yardimcisi Mustafa Sarikaya'nin, yönetim kurulu üyeleri oldugunu ve bu sampiyonanin burada yapilmasini kendilerine teklif ettigini belirten Kömürcü, "Federasyonumuz 2001'den beri var. 2008 yilinda seçimi kazanarak geldik, 2009'da ragbi federasyonunu softbol ile tanistirdik. Çalismalara baslarken tasra sayilacak illerimizi seçtik. Kirikkale, Eskisehir, Antalya gibi. Simdi bu yerler pilot bölgeler ve birçok milli sporcumuz oldu. Bu spor dallarinin Karaman'da da gelismesi için çalismalarimiz olacak dedi.
Karaman Valisi Murat Koca’da Karaman olarak böyle bir sampiyonaya ev sahipligi yapmaktan dolayi çok mutlu olduklarini belirtti.
Vali Koca, Karaman Türkiye Ragbi Federasyonunun alt bransi olan softbol müsabakalarina ilk kez ev sahipligi yapiyor olmakla birlikte Karaman halki ve gençlerimiz de bu spor bransini ilk kez izleme ve tanima firsati yakalamis olacaklardir. Ülkemizin farkli illerinden 21 takim ve yaklasik 300 sporcunun katildigi bu sampiyonanin, ilimizde softbol’a olan ilgi ve sevgiyi artiracagi, Karaman’dan Türk sporuna gençlerin yetismesine vesile olacagi inancindayim.
Türkçe’nin Baskenti Karaman’in bu sampiyonaya ev sahipligi yapiyor olmasindan duydugum mutlulugu ifade ediyor, sampiyonanin dostça geçmesini, turnuvaya katilan sporcularimiza, degerli antrenörlerine ve hakem heyetine basarilar diler, bu organizasyonun ilimizde düzenlemesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyor dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan müsabakalara geçildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284