Üniversitelerarasi Basketbol Müsabakalari Tamamlandi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) ev sahipligi yaptigi Üniversitelerarasi Basketbol 1. Lig Grup Müsabakalari sona erdi. Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu tarafindan düzenlenen ve KMÜ Kapali Spor Salonunda gerçeklestirilen müsabakalar son maça kadar kiyasiya bir rekabete sahne oldu.

Üniversitelerarasi Basketbol Müsabakalari Tamamlandi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin yani sira Erciyes, Gazi, Gaziantep, Gaziosmanpasa, Mersin, Mustafa Kemal, Orta Dogu Teknik, Süleyman Demirel üniversiteleri olmak üzere dokuz farkli üniversitenin erkek ve bayan basketbol takimlarinin kiyasiya mücadele ettigi müsabakalar 19-23 Nisan tarihleri arasinda oynandi. Müsabakalar sonucunda Gaziosmanpasa Üniversitesi hem erkeklerde hem de bayanlarda süper lige çikmaya hak kazanirken erkeklerde Erciyes Üniversitesi ile bayanlarda Mustafa Kemal Üniversitesi bir alt lige düstü.
Turnuva sonunda erkeklerde dereceye giren takimlar Gaziosmanpasa Üniversitesi, ODTÜ ve Gaziantep Üniversitesi olurken bayanlarda ise Gaziosmanpasa Üniversitesi, ODTÜ ve Gazi Üniversitesi oldu. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi bayan takimi ise besinci sirada yer aldi.
Düzenlenen törenle dereceye giren takimlara KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, Doç. Dr. Murat Tekin ve Yrd. Doç. Dr. Tolga Esen tarafindan madalyalari verildi. Madalyasini daha önce alan Gazi Üniversitesi ise törende yer almadi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284