Üniversitelerarası Boks Şampiyonası Başladı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Boks Şampiyonası başladı.

Üniversitelerarası Boks Şampiyonası Başladı

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kazım Karabekir Spor Salonunda gerçekleştirilen şampiyonanın açılışına KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Burhan Çumralıgil, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, il ve üniversite protokolünün yanı sıra sporcular ve boks severler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Akgül, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak turnuvaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları dile getirdi: "Üniversitemiz eğitim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de öncülük etmektedir. Bundan sonraki süreçte de bu tip yerel ve ulusal bazda düzenlenecek olan etkinliklere gereken desteği vermeye hazırız. Bu münasebetle turnuvaya katılan tüm sporcularımıza, hakemlerimize ve görevlilerimize başarılar diliyor; salonlarını bu turnuvaya açan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze de misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum."

Tören protokolünün sporculara tek tek başarı dilemesinin ardından öğleden sonra müsabakalara geçildi. Türkiye genelinde 33 üniversiteden 110 sporcunun yarıştığı müsabakaların ilk maçı Atatürk Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında gerçekleşti. Maçın galibi 75 kiloda Atatürk Üniversitesi adına yarışan Hakan Kanyar oldu.

10 ayrı sıklette düzenlenen müsabakalar beş gün boyunca devam edecek ve 15 Nisan pazar günü gerçekleştirilecek olan ödül töreniyle sona erecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284