13. Basyayla Kiraz Festivali Yapildi

Ilimize bagli Basyayla ilçesinde her yil geleneksel olarak yapilan Kiraz Festivali hafta sonunda gerçeklestirildi.

13. Basyayla Kiraz Festivali Yapildi
Festivale Vali Süleyman Kahraman, Garnizon Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, Basyayla Kaymakam vekili Eyüp Özdemir, Basyayla Belediye Baskani Serafettin Bulgurcu, Ermenek Cumhuriyet Bassavcisi Recai Bilgin, Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur ile çok sayida davetli katildi.
Festivalde konusan Basyayla Belediye Baskani Serafettin Bulgurcu, Basyayla ilçesinin kirazin bas yurdu olma konumuna geldigini, uygulanan yeni tarim teknolojileri ile daha verimli ve kaliteli ürenler elde ettiklerini söyledi.
Basyayla Kaymakam Vekili Eyyüp Özdemir ise "9 aydir vekâleten Basyayla ilçemizde görev yapiyoruz. Imkânlar dâhilinde ve bu imkânlari zorlayarak basta Sayin Valimizin vermis oldugu destek ile asil görev yerimizmis gibi bir heyecan ve gayret içerisindeyiz. Sayin Belediye Baskanimizla o makro projelerimizi sürekli istisare halinde takip ettik. Az önce söz alan Arif dostumuz okudugu siirinde köylerimizdeki eksiklerden bahsetti. Biz bu sorunlarin bilincinde ve takipçisiyiz. Bu yaz aylarinda köylerimizdeki eksikliklerimiz giderilmis olacaktir. Belediye Baskanimiza böyle güzel bir festival ile bizleri bir araya getirdigi için, degerli Valimiz Sayin Süleyman Kahraman'a bizleri bu mutlu günümüzde yalniz birakmadiklari için tesekkür ederim” dedi.
Vali Süleyman Kahraman ise Basyayla’ya bazi projeler konusunda müjdeler vererek basladigi konusmasinda “Bir yüzdeki tebessümü, bir gönüldeki neseyi anlayabilmek için öncesine bakmak gerekiyor. Yani sefanin kadrini bilmek için çekilen cefayi bilmek gerekiyor. Topragi isleyen, ekmegi disler demis atalarimiz. Sizler zorlu bir kis mevsiminin ardindan, baharin o güzel günlerinde topragi alin terinizle suladiniz. Bugün hasadin sevincini hep birlikte yasiyoruz ve bu sevincin, bu birlikteligin temelinde sizlerin alin teri var, sizlerin emegi var... Bu daglarda yasamanin, bu yollarda yürümenin, yagan karin, akan suyun cefasini bilmeyen elbette ki yüzünüzdeki tebessümün, gönlünüzdeki nesenin ne anlama geldigini de bilemeyecektir. Ama biz emeginizin farkindayiz, biz zorluklarin ve tarim sektöründeki sorunlarin farkindayiz. Ve sizlerin zorluklari asmasi, sorunlari çözmesi için gayret ediyoruz... Hasat mevsiminin daha çok bereketli olmasi, yüzünüzün daha çok gülmesi bizler için bir onurdur, bir sevinçtir. Ne kadar zor bir cografyada yasarsak yasayalim bizler alin terimizle her zorlugu asabilecek güçteyiz. Çünkü biz birligin ve dirligin nasil insa edilecegini yüzlerce defa göstermis bir medeniyetin varisleri ve temsilcileriyiz. Biz böylesine köklü bir gelenegin mensuplari olarak gelecegi de düsünmek zorundayiz... Bu bizim için mukaddes bir sorumluluk olmali. Son yillarda ülkemizde ve dünyada yasanan gelismeleri takip etmek ve daha modern tarima geçmek hem sahsimiz için hem de tabiat için son derece önemli... Bir damla suyu israf etmedigimiz gibi, bir tek yesil dali kurutmamak için gayret etmeliyiz... Sizlerin daha kaliteli ürünler yetistirmesi hem ilimizi hem de ülkemizi güçlendirecektir... Basyayla ilçemizde geçen hasat döneminde 1530 dekarlik alanda yaklasik 1077 ton üretim olmus... Biz bu üretimi daha yüksek rakamlara ulasmasi için gayret edecegiz” dedi.
Protokol konusmalarinin ardindan Basyayla Tomurcuklar Anaokulu minik ögrencilerinin yaptigi folklor gösterileri izleyiciler ve protokol üyelerinden büyük alkis aldi. Etkinlikte Türk Halk Müzigi Sanatçisi Selda Eksin seslendirdigi Karaman'in Bayirina isimli türkü ve diger halk müzigi eserleri izleyicileri costurdu.
Festivalin en begenilen etkinliklerinden "Kiraz Güzeli Yarismasi"'inda birbirinden güzel 13 minik kiz birbirleriyle kiyasiya yaristilar. Vali Kahraman'inda jüri üyesi oldugu yarismada 2012 yili kiraz güzeli Fadime Karagöz olurken ikinciligi Seyda Pinar Özkan, üçüncülügü ise Hatice Sert kazandi. Güzellik taçlarini ve hediyelerini Vali Kahraman'in elinden alan minik güzeller izleyicilerden tam not aldi.
2011 yilinda Kiraz Agasi olan Güven Bilican'a Belediye Baskani Bulgurcu tarafindan plaket verilmesinin ardindan kiyasi bir rekabetle gerçeklestirilen 2012 yili Kiraz Agasi seçimini 7.950 TL ile Mahmut Tulan elde etti. Mahmut Tulan'a agalik elbisesi Kaymakam Vekili Özdemir ve Baskan Bulgurcu tarafindan giydirildi. Kiraz Agaligi seçiminin ardindan En Iyi Ürün ve En Iyi Bahçe dallarinda yapilan seçimde En Iyi ilk üç ürün sahibi Muhittin Koras, Mehmet Demir, Mevlüt Gökin olurken En Iyi Bahçe ödülünde ise birinciligi Mustafa Ates elde ederken Mehmet Susam ikinciligi Abdullah Bulut ise üçüncülügü elde etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284