1.Ulusal Elma Çalistayi Isparta’da Yapildi

2.600.000 ton olan elma üretim miktari ile dünya elma üretiminde 3. sirada yer alan Türkiye’de yillara göre bu miktar degismekle birlikte üretilen elmanin yalnizca yüzde 1-3’ü ihracata konu oluyor.

1.Ulusal Elma Çalistayi Isparta’da Yapildi

Türkiye’nin yüksek üretim miktari, gen merkezi olusu, hedef pazarlara yakinlik gibi avantajlari düsünüldügünde yaklasik 9 milyon ton civarindaki dünya elma pazarindan aldigi pay oldukça düsüktür. Bu durumun nedenlerini ortaya koymak ve çözüm hedefli adimlar atmak amaci ile “1.Ulusal Elma Çalistayi” Tarimsal Arastirmalar ve Politikalar Genel Müdürlügü koordinasyonu ile 18-19 Aralik 2012 tarihleri arasinda Isparta Barida Otel’de düzenlendi.
Tarimsal Arastirmalar ve Politikalar Genel Müdürü Sayin Doç. Dr. Masum Burak olmak üzere Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi üst düzey yetkilileri katildigi çalistaya Ilimizden Karaman Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, UMDE Isletme Müdürü Servet Yasar, Örnek Tarim Isletme Müdürü Ahmet Kaplan, Akçasehir Tarimsal Kalkinma Kooperatif Baskani Hikmet Irsen katildi.
Ekonomi Bakanligindan Dis Ticaret Uzmani Alper Eriten “Türkiye Elma Pazari”, Prof. Dr. Mustafa Erkan “Dünya Elma Pazari ve Pazarlamada Firsatlar” ve Prof. Dr. I. Tayfun Agar “Türkiye’de Elma Depolanmasi ve Pazarlanmasinda Karsilasilan Temel Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konularinda çagrili bildirilerini sundular.
Üretimin Pazara Etkileri, Altyapinin Pazara Etkileri ve Finansman ve Pazarlama konularinda çalisma gruplari olusturularak hazirlanan sonuç bildirgesi Tarimsal Arastirmalar ve Politikalar Genel Müdürü Sayin Doç. Dr. Masum Burak tarafindan yapilan basin açiklamasiyla katilimcilara duyuruldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284