241 Çiftçiye Makine Ve Ekipman Destegi

Ilimizde 241 çiftçiye hibe destekli olarak verilen makine ve ekipmanlar düzenlenen törenle teslim edildi.

241 Çiftçiye Makine Ve Ekipman Destegi

Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü'nde düzenlenen makine ve ekipman dagitim törenine Vali Murat Koca, Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki, ile daire müdürleri ve hibe desteginden yararlanan çiftçiler katildi.
Törende konusan Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki, Karamanli çiftçilerin kalkinmasi için müdürlük olarak birçok proje hazirladiklarini söyledi. Hazirlanan projeleri tüm köylülere göre hazirladiklarini belirten Öztiryaki, “Karaman’da gerek bakanligimizdan gerekse Il Özel Idaresinden kaynakli projeler gelistirdik. Bu projelerdeki amacimiz, tarimsal üretimde ve hayvansal üretimde girdi maliyetlerini en aza indirmektir. Müdürlük olarak bizim suana kadar yaptigimiz en büyük proje toplulastirmadir. Karaman olarak toplulastirmada su gün itibariyle birçok ilden çok öndeyiz. Yapilan projelerdeki amaç Karamanli çiftçilere en büyük destegi saglayabilmektir" dedi.
Milletvekili Mevlüt Akgün ise Karaman çiftçisinin Türkiye ortalamasinin üzerinde gayret gösteren ve çalisan bir potansiyele sahip oldugunu söyledi. Karaman'in Türkiye ortalamasinda en az yagis alan ikinci il konumunda oldugunu anlatan Akgün, "Bu kuraklik ve yagisin azligi zamanla yeralti sularinin çekilmesine sebep olmustur. Bu yüzdende rekabet zorlasiyor ve maliyet artiyor. Zor sartlarda üretim yaparak ülke ekonomisine katkida bulunan çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Karaman gelecekte daha güçlü bir tarim kenti olacaksa bunun planlamasinin yapilmasi lazimdir. Bu projelerde bunun örnegidir" dedi.
Dünyada tarimin öneminin her geçen gün arttigini belirten Milletvekili Lütfi Elvan ise, ekonominin, kalkinmanin dinamizmini olusturacak olan sektörün tarim oldugunu kaydetti.
Vali Murat Koca‘da hibe desteginden yararlanan çiftçilere alacak olduklari makine ve ekipmanlarin hayirli olmasini diledi.
Yapilan konusmalarin ardindan çiftçilere makine ve ekipmanlari protokol üyeleri tarafindan teslim edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284