Aniz Ve Bitkisel Üretim Paneli Yapildi

Aniz yanginlarinin toprak yapisina ve verime olan olumsuz etkileri konusunda çiftçileri bilgilendirerek verim, yasam kalitesi ve ekonomik düzeyinin artirilmasina katki saglamak ve biyolojik dengeyi korumak amaciyla Mevlana Kalkinma Ajansi‘nin mali destegi ile Yanan Aniz Kaybolan Gelecek Projesi gerçeklestirilmekte olup proje kapsaminda bugün saat 14.00’de Tarim Il Müdürlügü Toplanti Salonunda Proje tanimi ile Aniz ve Bitkisel Üretim Paneli yapildi.

Aniz Ve Bitkisel Üretim Paneli Yapildi
Panele Vali Yardimcisi Latif Memis, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Il Tarim, Gida ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki ile çiftçiler katildi.
Panel öncesinde konusan Tarim, Gida ve Hayvancilik Il Müdürü Mehmet Öztiryaki, “Dünyada artan nüfusa karsin artmayan ve her geçen gün azalan tarim arazilerimizi daha dikkatli korumamiz gerekiyor. Ünlü halk sairi Asik Veysel benim sadik yarim kara topraktir sözüyle topragin önemini çok güzel vurgulamistir. Ama o sadik yare sahip çikmaz isek birgün bize sirtini dönecektir. Çevreyi kirleten ve gelecegi bereketsizlestiren bir cinayettir aniz yakmak. Yapilan tüm uyarilara ragmen maalesef aniz yanginlari engellenememektedir. Aniz yanginlari topragin yapisinda ve önemli fonksiyonlari bulunan özelliklerin yok olmasina neden olmaktadir” dedi.
Panelde Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünden Prof. Dr. Süleyman Soylu “Aniz-Bitki Yetistirme Teknigi Iliskileri” Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarim Makineleri Bölümünden Prof. Dr. Kazim Çarman “Koruyucu Toprak Isleme ve Aniza Dogrudan Ekim Teknigi ” Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Doç. Dr. Mehmet Zengin ise “Aniz Yakma ve Toprak Verimliligi Iliskisi” konularinda bilgiler verdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284