Arıcılık Kursları Tamamlandı

İlimize bağlı Yeşildere ve Madenşehri köylerinde düzenlenen 4 ayrı arı yetiştiriciliği kursunda 250 kursiyere arıcılık eğitimi verildi.

Arıcılık Kursları Tamamlandı

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen kurslara 210 kursiyer katıldı.

İlimizde arıcılığın geliştirilmesi ve ülke arıcılığında söz sahibi konuma gelmesi amacıyla yetiştirici ve üreticilere yönelik kurs ve eğitimlerin devam edeceği açıklanırken, Arıcılık Uzmanı Tekniker Hasip Turan, kursiyerlere bal arısı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mvsimsel bakım ve kışlatma işlemleri, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkiler, gezginci arıcılık, arı sağlığı ve arıcılıkta kullanılan teknolojik alet ve ekipmanlar konularında bilgiler verdi.

İlimizde 2018 verilerine göre 500 arıcılık işletmesinde Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı 6 bin 96 kovanlı arı kolonisinde arı ürünleri, bal, polen ve arı sütü üretimi yapıldığı ve 2017 yılında ise 45. Apimondia Uluslar arası Arıcılık kongresinde petekli organik balda ilimiz balı dünya birinciliği ödülü aldığı bilgileri de verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284