Bin Dekar Alanda Mera Islah Çalismalarina Baslandi

Karaman Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü tarafindan bin dekar alanda mera islahi ve amenajman çalismalarina baslandigi bildirildi.

Bin Dekar Alanda Mera Islah Çalismalarina Baslandi
Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Karaman'in genis mera alanlari, yem bitkileri üretimine uygun iklimi ile hayvanciliga son derece uygun bir konumda oldugunu belirterek, "Bu mera alanlarinin genisligine ragmen ot verimi yetersiz. Mera alanlarimizin daha verimli hale getirilerek üreticilerimizin daha karli bir hayvancilik yapabilmelerini saglamak gerekiyor. Bu amaçla ilimiz Kazimkarabekir ilçesi Kizilkuyu köyünde Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Bahri Dagdas Uluslararasi Tarimsal Arastirma Enstitüsü isbirligi ile 2011 yilinda baslayip 2016 yilinda sona erecek sekilde mera islahi ve amenajmani projesi uygulamaya konuldu. Bu proje ile Kizilkuyu köyünde mera alanlarindan elde edilen kaba yemin verim ve kalitesini artirarak hayvancilik isletmelerinin en büyük masraf kalemlerinden olan yem temini için yapilacak harcamalar azalacak, böylece hayvancilikta karlilik artacaktir. Projenin toplam maliyeti 402 bin 722 liradir. Bu maliyetin 292 bin 118 liralik kismi mera özel ödeneginden, 110 bin 604 liralik kismi da çiftçilerin katkisindan olusmaktadir" dedi.
Proje kapsaminda 2012 yili içerisinde yaklasik bin dekarlik alanda çalisma yapildigini vurgulayan Öztiryaki, "Meralarda taban gübresi kullanilmak suretiyle gübreleme ve korunga, kilçiksiz brom, kirmizi yumak ve otlak ayrigi tohumlari kullanilmak suretiyle de üstten tohumlama çalismalari yapilmistir. Çalismalara Kizilkuyu köyü çiftçileri alet, ekipman saglayarak ve isçilik konusunda destek vererek katki saglamislardir. Proje uygulamalari planlandigi sekilde önümüzdeki yillarda da devam edecektir" diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284