“Bir Köy Bir Ürün Projesi” Tanitildi

Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü tarafindan Karaman tarimi ve Müdürlügün çalismalarinin ele alindigi bir toplanti yapildi.

“Bir Köy Bir Ürün Projesi” Tanitildi
Toplantiya TMO Ajans Müdürü, Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi, Ari Yetistiricileri Birligi, Elma Yetistiricileri Birligi, Ticaret Borsasi Temsilcileri ve Karaman Merkeze bagli köy Muhtarlari katildilar.  
Bilgilendirme toplantisinda Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki, yaptigi konusmada 5996 Sayili kanun kapsaminda ekmek ve ekmek çesitleri tebligi, Alet Ekipman Tebligi ve Müdürlügün yaptigi çalismalar hakkinda bilgiler vererek, çiftçilerimize daha iyi hizmet verebilmek için üreticilerimiz ile kurumumuz arasinda köprü vazifesi yapan muhtarlarimizin bizler ve yerel halk için ne kadar önemli oldugunun altini çizerek, yapilmasi planlanan tarimsal projelerin Karaman Tarimina önemli katkilar saglayacagini belirtti.
Öztiryaki, “Bu tarimsal projelerin köylerimizde uygulanmasinda rehber olacak bir çalisma olan Karaman Tarim Haritasini hazirlayarak hangi bölgede hangi ürünün yetistigini belirledik ve Karaman ilimizin iklim, cografi yapisi ve su faktörleri göz önünde bulundurularak köylerimize uygun bitkisel üretim faaliyetlerinin planli bir sekilde yapilmasi amaciyla “Bir Köy Bir Ürün Projesini” ortaya koyduk. Bu proje kapsaminda köylerimize uygun bitkisel ürün projesi planlayarak Il Özel Idaresi destekli Merkez Narlidere köyümüze sera projesi hazirlanmistir. Çiftçimize dagitilacak seralarin finansman % 80’i Il Özel Idaresince % 20’si çiftçilerimizce karsilanacaktir. Ayranci Ilçemiz Kiraman köyünde Il Özel Idaresince insaati tamamlanan Geomembran havuzun sulama sahasi alaninda, modern damla sulama sistemli ve ihracata yönelik kapama kiraz bahçesi tesis edilecektir” dedi.
Konusmasinin ardindan muhtarlardan gelen sorulari yanitlayan Il Müdürü Öztiryaki, ilimiz tariminin gelistirilmesinde muhtarlarimiza çok önemli görevler düstügünü belirterek onlardan Il Müdürlügümüz çalismalarinda katkida bulunmalarini istedi.
Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki’nin ardindan söz alan Sube Müdürlerince; Alet Ekipman Tebligi, Hayvancilikla ilgili muhtarlarla yürütülen isler hakkinda genel bir açiklama yaparak, hayvancilik desteklemeleri, don ve kuraklik ile ilgili basvurular ve yürütülen çalismalar, Bitkisel üretim ve ÇKS güncellemeleri ve yeni kayitlar, yapilan ve yapilacak olan toplulastirma çalismalari hakkinda bilgiler verdiler. TMO Ajans Müdürü Ugur Ay ise; 2012 yilinda uygulanmaya baslanan randevulu alim sistemi ve bugday- arpa alimi hakkinda açiklamalar yapti.
Toplanti sonunda Il Müdürümüz Mehmet Öztiryaki Müdürlük olarak amaçlarinin çiftçilerimizin gelir seviyesinin yükseltilmesi oldugunu bunun için de gece ve gündüz çalistiklarini, üreticilerimizin sorunlarinin çözümünde kapisinin her zaman açik oldugunu ifade ederek, bu çalismalarimiz da Karaman Tariminin gelistirilmesinde her türlü destegi veren Vali Süleyman Kahraman’a ve Il Özel Idaresine tesekkürlerini belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284