Bireysel Sulama Sistemleri Destekleme İçin Son Başvuru 14 Şubat

Kırsal Kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında bireysel sulama sistemleri hibe başvuruları 1 Ocak’ta başlamıştı. Başvuruların son tarihinin 14 Şubat Salı günü mesai bitimine kadar olduğu açıklandı.

Bireysel Sulama Sistemleri Destekleme İçin Son Başvuru 14 Şubat

Başvuru sahiplerinin bu tarihe kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne başvuru dosyalarını tek nüsha olarak elden teslim edecek.

Programın Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, Lineer sistem, Center Pivot sistem veya Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, ve Güneş enerjili sulama sistemi kurulmasını kapsadığı açıklanırken kabul edilen başvurularda hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç yüzde 50’sine hibe yoluyla destek veriliyor.

Hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 100 bin TL, tüzel kişiler için ise 200 bin TL’yi geçemiyor. Mal alım bedellerinin, bu miktarları aşması durumunda aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanıyor.

Başvuru sahiplerinde aranan özellikler ve sorumluluklar ise şöyle; “Bakanlık tarafından oluşturulan güncel Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olmak şartıyla, başvuru sahibi Yatırım Konularından sadece biri için tek bir parselde başvuru yapabilir. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında daha önce bireysel sulamaya ilişkin hibe desteğinden yararlananlar, bu Tebliğ kapsamında aynı yatırım konusunda başvuru yapamazlar. Ancak, farklı parsel için farklı yatırım konusunda başvuru yapabilirler. Başvuru sahipleri, başvuruları kabul edilmesi halinde; hibeye esas mal alım tutarının %50’si oranındaki katkı payını, ayni katkıyı, referans fiyat farkını ve toplam mal alım tutarına ait KDV’nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlü ve sorumludurlar. Ayrıntılı bilgi için üreticilerimizin Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284