Çavuşlara Elma Hasadı Eğitimi Verildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Konya Ovası Projesi(KOP) İdaresi işbirliği ile elma hasadının en uygun bir şekilde yapılması ve hasat kayıplarının en aza düşürülmesine yönelik olarak bir eğitim düzenlendi.

Çavuşlara Elma Hasadı Eğitimi Verildi
Elma hasadında bizzat çalışan ve hasat işçilerini organize ederek halk arasında çavuş olarak adlandırılan kişilere verilen eğitim toplantısı 11 Ağustos 2016 tarihinde düzenlendi. Toplantıya İl Müdürü Orhan Özçalık, Karaman Elma Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yıldız, İl Müdür Yardımcısı Abdullah Kaya, KOP İdaresinden konu uzmanları, Şube Müdürleri, teknik elemanlar ve ilimizde elma hasadında çalışan çavuşlar katıldı.
Toplantıda bir açılış konuşması yapan İl Müdürü Orhan Özçalık Karaman’da elma sektörünün genel durumu ve elma hasadının önemine değinerek Karaman ilindeki en önemli tarımsal üretim kaynaklarından biri olan elma yetiştiriciliğinin bölgede kırsal kalkınmanın sürdürülebilirliğine ciddi katkılar sağladığını, elma sektörünün geliştirilmesi için yapılan Elma Paneli sonrasında yapılmasına karar verilen “Karaman Elma Kümelenme Projesinin” uygulanmasının gerçekleştirileceğini belirtti.
Özçalık, İlimizde elma üretiminde hasat öncesi, hasat sırasında ve hasat sonrasında yapılan yanlış uygulamalar sonucunda yaklaşık % 30-40 oranında ürün kaybı meydana geldiğini, üreticilerin binbir emek ve masrafla elde ettikleri ürünlerini dikkatli ve hassas bir şekilde hasat ederek, en az kayıpla tüketiciye ulaştırılmasının hem ülke ekonomisine hem de elma üreticisinin refahına katkılar sağlayacağını ifade ederek toplantıya katılımlarından dolayı çavuşlara teşekkür etti.
Eğitimde Tekniker Servet Karazor katılımcılara elma hasadında dikkat edilmesi gereken uygulamalarla ilgili sunumunu yaptı. Eğitim programı, yapılan değerlendirmeler ve katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.




 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284