Çilek Fideleri Toprakla Buluştu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilimiz tarımının kalkınması, çiftçilerin gelirlerinin ve refah seviyelerinin artırılması amacıyla hazırlanan projeler KOP Kalkınma İdaresi Başkanlığının "Kırsal Dezavantajlı Alanlarda Kalkınma Programı ve KOP TEYAP(Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi)" programları kapsamında hibe desteğine uygun görülen "Kırsal Alanlarda Alternatif Gelir Kaynaklarının Geliştirilmesi" Projesi çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Çilek Fideleri Toprakla Buluştu

Proje çalışmaları kapsamında 10 dağ ve orman köyünde dar gelirli ve küçük arazisi olan çiftçiler başta olmak üzere 600 çiftçi çilek yetiştiriciliği, sebze kurutma ve kavak mantarı üretimi ile ilgili olarak eğitimler veriliyor.

Ayrıca çiftçilerin bu konudaki tecrübelerini ve görgülerini artırmak için demonstrasyonlar ve çiftçi inceleme gezileri yapılacak. Söz konusu proje çalışmalarında yürütülen ''Kırsal Alanlarda Alternatif Gelir Kaynaklarının Geliştirilmesi (Hep Aynı Değil Farklı Ürün) Projesi'' kapsamında 10 köyümüzde 10 çiftçimize 38.500 adet frigo çilek fidesi getirtilerek malçlaması ile birlikte dikimi yapıldı.

Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında ilimize gelen çilek ürününde büyük oranda azalmalar olmakta zaman zaman ise hiç çilek gelmezken özellikle Mersin ili Silifke ilçesinden söz konusu zaman diliminde çilek ürünü gelmediğinden, bu boşluğun doldurulması amacıyla planlanan çilek yetiştiriciliği demonstrasyonumuz Cerit, Bucakkışla, Narlıdere, Morcalı, Pınarbaşı, Zengen, Güldere, Gülkaya, Çatak ve Çukurbağ köylerinde yürütülüyor. Bu proje ile ilimizin arazi varlığı engebeli ve kısıtlı olan dağ ve orman köylerindeki çiftçilerimize alternatif tarım ürünleri ürettirilerek; gelirlerinin artırılması ve hayat standartlarının yükseltilmesi amaçlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284