Demiryurt Köyünde Incelemelerde Bulundu

Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Demiryurt Köyü Kirsal Kalkinma Kooperatifi’nde incelemelerde bulundu.

Demiryurt Köyünde Incelemelerde Bulundu

Ziyarete Keskin’le birlikte Il Müdür Yardimcisi Baran Yavuz Yürekli, Kirsal Kalkinma ve Örgütlenme Sube Müdürü Ali Kuncu ve Koordinasyon ve Tarimsal Veriler Sube Müdürü Ibrahim Erkol katildi.
Ziyarette Demiryurt Kirsal Kalkinma Kooperatif Baskani Erkan Yeni verdigi bilgilerde, “Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligimizca 2009 yili yatirim programina alinan proje kapsaminda, 30.000 m²’lik bir arazi üzerinde 2.600 m² si kapali 4.000 m² si açik olmak üzere 2 adet ahir insa edilmistir. Ahirlarin yaninda merkezi süt sagim ünitesi ve isletme binasi yapilmistir. Proje kapsaminda traktör, silaj makinesi, balya makinesi, sogutuculu süt toplama tanklari, yem karma makinesi, hayvan altliklari, jeneratör, buzagi kulübeleri gibi modern süt sigirciligi için gerekli bütün makine ekipmanlar temin edilmistir. 2011 yilinda ahir insaatlari, isletme binasi ve makine ekipman alimlari tamamlanan proje kapsaminda 300 gebe düve alinmistir. Merkezi süt sagim ünitesinden dogrudan sogutuculu tanklara süt toplanarak, saglikli süt üretimi yapilmaktadir” dedi.
Kooperatif Baskani Yeni’den kooperatifin bugüne kadar yaptigi çalismalar hakkinda bilgiler alan Il Müdürü Keskin, Demiryurt Tarimsal Kalkinma Kooperatifinin saglikli süt üretimi anlaminda örnek bir isletme oldugunu, kirsal kalkinmanin gerçeklestirilmesinde en önemli araçlarindan birisi olan kooperatifçiligin gelistirilmesi ve desteklenmesi hususunda Il Müdürlügünce her türlü destegin verilecegini ifade etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284