Dünya Gıda Gününün Bu Yılki Teması: “2030'a Kadar Dünyada Açlığa Son Vermek Mümkün”

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)'nun kuruluş yıldönümü olan 16 Ekim Dünya Gıda Günü, her yıl tüm dünyada açlık ve yetersiz beslenme ile mücadele yollarının arandığı bir gün olarak değerlendirilmekte, bu amaçla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Dünya Gıda Gününün Bu Yılki Teması: “2030'a Kadar Dünyada Açlığa Son Vermek Mümkün”

Bu anlamlı etkinlik, aynı zamanda Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün kuruluşunun 73. yıl dönümüdür. Bu yılki kutlamanın teması, Sıfır Açlık hedefine ulaşmak ve yetersiz beslenmeyi ortadan kaldırmak için kamu, özel sektör, sivil toplum örgütleri ve akademinin bir araya gelip, bu hedefin hala mümkün olduğunu tüm dünyaya hatırlatmak ve açlık konusunda farkındalığı artırmak amacıyla seçilen tema: “Eylemlerimiz geleceğimizdir. 2030'a kadar Dünya'da açlığa son vermek mümkün.” dür.  

Dünya Gıda Günü Programı çerçevesinde İl Müdürlüğümüz personeli Hafise Aksoy, Avni Kılınç ve Feyzal Duru Kandemir tarafından 2018 yılı Dünya Gıda Günü'nün teması olarak belirlenen " Eylemlerimiz geleceğimizdir. 2030'a kadar Dünya'da açlığa son vermek mümkün." konulu İlimiz Karaman Sabiha Gökçen Ortaokulunda öğrencilerimize seminer verilmiştir.

 Dünyada yaşanan çatışmalar, iklim değişikliği, ekonomik sorunlar, eşitsizlik; dünyada açlıkla mücadeleyi zorlaştıran nedenlerden sadece birkaçı ve bu yüzden, dünyada Açlığa Son hedefine ulaşmak gün geçtikçe zorlaşmaktadır. Dünyada herkese yetecek kadar gıda üretilmesine rağmen, her dokuz kişiden biri kronik açlık çekmektedir.

Ne acıdır ki 2017'de yaklaşık 821 milyon kişi kronik açlık çektiği dünyamızda 672 milyon kişi obez ve her yıl 3,4 milyon kişi aşırı kilodan dolayı hayatını kaybetmektedir. Her yıl açlık nedeniyle ölen kişi sayısı; sıtma, verem ve AIDS nedeniyle ölen kişi sayısı toplamından daha fazladır. 

Dünya Gıda Günü, halka güçlü bir mesaj vermek açısından önemli bir fırsat olup, üretici ve tüketiciler olmak üzere vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlenmelerini arttıracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle her kesimin üstüne düşen görevi en iyi biçimde yerine getireceğine inanıyor ve açlık sorunun olmadığı, her insan için sağlıklı ve yeterli gıdanın üretildiği bir dünya dileğiyle; Dünya Gıda Gününüz Kutlu Olsun...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284