E-Reçete Dönemi Başlıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca hayvan sağlığında kullanılan ilaçların reçete edilmesi, matbu evrak yerine E-Reçete Sistemi üzerinden yazılarak yürütülecek.

E-Reçete Dönemi Başlıyor

Mart 2017 tarihinde temeli atılan sistem Temmuz ayından itibaren kullanılmaya başlanırken 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren ise sistem zorunlu hale gelecek.

Söz konusu E-Reçete sisteminin ilimiz serbest Veteriner Hekimleri ile işletme Veteriner Hekimlerine tanıtılması ve uygulamalarının anlatılması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ümit Çağlıyan, Karaman Veteriner Hekimler Odası Başkanı Osman Çolak ve İlimizde hizmet veren serbest ve işletme Veteriner Hekimleri katıldılar.

Eğitimde İl Müdürlüğü personeli Veteriner Hekim Fulya Çömük Şeritoğlu e-Reçete sistemi hakkında katılımcılara bir sunum yaparak, sistemin kullanılışı ve uygulamalarını sistem üzerinden uygulamalı olarak gösterildi. Sistemin hayvancılık kayıt sistemi olan Türk-Vet Sistemi üzerinden çalışacağını anlatan Veteriner Hekim Şeritoğlu, sistem ile veteriner ilaçlarının denetimi, takibi ve kontrolünün sağlanacağını söyleyerek, hayvan sağlığındaki birçok ilacın et, süt ve yumurtada kalıntı bırakması nedeniyle dolaylı olarak insan sağlığını etkilediğini, bu sistem ile et, süt ve yumurta değeri olan hayvanların ürünlerinin tüketime sunulmadan önce, ilaç kalıntısı bakımından tabinin daha iyi yapılacağını belirtti.

Toplantıda Şube Müdürü Ümit Çağlıyan da katılımcılara sistem hakkında bilgiler vererek, kanatlı, arı, kedi, köpek ve balık gibi hayvanların da reçetelerinin sistem üzerinden takip edilerek, bilinçli antibiyotik kullanımı ve sağlıklı hayvansal ürünler elde edilmesi yönünde önemli bir adım atılmış olacağını söyledi. Toplantı katılımcılardan gelen sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284