Elmayı Don Vurdu. Tarım Müdürlüğü’nden Ses Yok

Yaklaşık 15 yıldan buyana ilimiz genelinde ekin tarlalarını elma bahçelerine dönüştüren Karamanlı hemşerilerimiz Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece soğuk havanın etkisinde kalarak don gördü.

Elmayı Don Vurdu. Tarım Müdürlüğü’nden Ses Yok

Konuyla ilgili olarak gazetemize gelerek dert yanan bir elma üreticimiz, “Bisküviden sonra üretimde ikinciliği alan elma bahçelerini don vurdu. Her yıl aynı tarihte ve zamanda meydana gelen don vurma saatlerinde bizler hop oturup hop kalkarken göreceğimizi gördük. Karaman genelinde 3 Nisan Salı’yı 4 Nisan Çarşamba’ya bağlayan gece gördüğümüz soğuk bizleri de dondurarak şok etti. Bu olayları böyle yaşarken Tarım Müdürlüğü’nden daha henüz bir açıklama göremedik. Oysa geçtiğimiz yıllarda don olayının meydana geleceğini çeşitli duyuru araçlarıyla iletirlerdi. Şu haberi yaptığımız saatte bile Tarım Müdürlüğü’nden ne bir ses var ne bir açıklama. Bu konuyu eleştiriyorum. Bir açıklama yapılıp geçmiş olsun denilebilirdi” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
BAHCECİ
BAHCECİ - 6 yıl Önce

Tarımdan sms bilgisi geldi 2 gün üst üste sms ile bilgilendirme yapıldı. Bizde sprinklerimizi çalıştırdık her türlü önlem ve tedbirleri aldık ama yine soğuk vurdu. Devletimizden zararlarımızı küçük te olsa karşılamasını istiyoruz...

Mehmet ayyıldız
Mehmet ayyıldız - 6 yıl Önce

Devlet çiftcisine bu kadar önem veriyor işte. Hangi lüks restoranda yemek yiyordu tarum il müdürlügü görevlileride bir sms atmaya erindiler onlar yattıgı yerden maaşını alsın bahçesi olan ne yaparsa yapsın umurlarındamıda.

SIRADAKİ HABER

banner284