Entegre Mücadele Ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi Anlatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kaliteli ve güvenilir gıda üretiminde toplum sağlığının ön planda tutulduğu bir üretim modeli olan Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) Projesi Karamanlı üreticiye anlattı.

Entegre Mücadele Ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi Anlatıldı

Projeyi uygulayan üreticiler kontrollü ve çevreyi kirletmeden üretim yapıyor. Proje Bakanlık, Tarım Kredi Kooperatifleri, İhracatçı Birlikleri, Üniversite, Sivil Toplum Kuruluşları işbirliği ile iç tüketim ve ihracat için ihtiyaç duyulan taze sebze ve meyvelerde kalıntı sorununun yaşanmaması, sağlıklı, güvenilir ve izlenebilir bitkisel üretim ve çevre ve insan sağlığının korunması amacı ile hazırlandı.
'Entegre Mücadele ve Kontrollü Ürün Yönetimi'' projesi 2010 yılında ilimizin de yer aldığı 16 ilde uygulanmaya başladı. İlimizde projenin uygulanacağı ürün olarak elma belirlendi. EKÜY Projesinin Uygulamalarında: Bitki koruma uygulamaları Entegre Mücadele prensiplerine göre yapılmakta, çevre dostu uygulamalara öncelik verilmekte ve en son çare olarak kimyasal mücadele metodu uygulanıyor.
2018 yılında İlimizde Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) Projesi kapsamında; projeye dahil edilen 48 üreticimiz ile 169 parselde, 9.465 dekar alanda 24.255 ton ürün elde edilmiş olup, proje uygulayan bahçelerden elde edilen ürünlerden numuneler alınmış, söz konusu ürünlerin laboratuvarda pestisit analizi yapılmış ve mevzuata uygun ürünlere EKÜY Sertifikaları ve 20.000 adet proje logosu hazırlanarak üreticilere dağıtıldı.
Entegre ve Kontrollü ürün belgesi, ürünün satışında alıcıya veya tedarikçilere teslim edilecek ve market reyonlarına yerleştirilecek.


 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2018, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284