Genç Çiftçilere Hayvanları Dağıtıldı

2017 yılında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamında Büyükbaş Hayvancılık konusunda hibe desteği almaya hak kazanan ve sözleşme imzalayan ilimiz genelinde 77 genç çiftçiye toplamı 462 baş olan büyükbaş hayvanın dağıtımına başlandı.

Genç Çiftçilere Hayvanları Dağıtıldı

İl merkezinde 45 Genç Çiftçiye toplamda 270 baş sığır teslim edilirken aynı tarihte Kâzımkarabekir ilçesinde 2 genç çiftçiye toplam 12 baş sığır teslim edildi.

Büyük baş hayvanların teslimine ilimiz Valisi Fahri Meral, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Özgür Öztürk, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Oğuz Gül, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ümit Çağlıyan ve teknik personel ile hak sahibi genç çiftçiler katıldı.

Vali Meral İl Müdürü Özçalık'tan Genç Çiftçi Projesi ve dağıtımı yapılan hayvanlar hakkında bilgiler alarak, proje kapsamında büyükbaş hayvanlarını teslim alan yetiştiricilere büyükbaş hayvanlarının hayırlı olmasını diledi.

Proje kapsamında ayrıca 9 Kasım Perşembe günüde Ermenek’te 9 genç çiftçiye toplam 54 baş sığır, Başyayla’da 7 genç çiftçiye toplam 42 baş sığır dağıtımı yapıldı. Bugünde Ayrancı ilçesinde 7 genç çiftçiye 42 baş sığır, Sarıveliler’de 4 genç çiftçiye 24 baş sığır ve Kâzımkarabekir’de 3 genç çiftçiye 18 baş sığırın dağıtımı yapılacak. Böylece büyükbaş hayvanların dağıtımı tamamlanacak. Küçükbaş hayvanların dağıtımının da en kısa surede tamamlanmasına çalışılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284