Gida, Tarim Ve Hayvancilik Bakanligi`ndan Personele Yurt Disinda Lisansüstü Egitim Firsati

Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi, Tarimsal Arastirmalar ve Politikalar Genel Müdürlügü’ne (TAGEM) bagli Arastirma Kurumlarinda istihdam edilmek üzere Milli Egitim Bakanligi tarafindan yurt disina resmi-burslu statüde lisansüstü ögrenim görmek üzere ögrenci gönderilecegini açikladi.

Gida, Tarim Ve Hayvancilik Bakanligi`ndan Personele Yurt Disinda Lisansüstü Egitim Firsati
Bakanliktan yapilan yazili basin açiklamasi söyle: "Ülke tariminin gelismesi için tarim alanina giren tüm konularda çalismalar yürütmüs ve tarim sektörünün gelismesine büyük katki saglamis olan TAGEM, uzman personel ihtiyacini gidermek için yurt içi ve yurt disinda pek çok egitim imkanlari sagladi. Uzman personel sayisini artirmak ve ihtiyacini gidermek amaciyla bagli arastirma kuruluslarinda istihdam etmek üzere 200 kisi 2012 yili içerisinde lisansüstü egitim almak üzere yurt disina gönderecektir. Yurt disina ziraat mühendisi, veteriner hekim, gida mühendisi,su ürünleri mühendisi, genetik mühendisi,kimya mühendisi ve biyolog olmak üzere 7 bransta eleman gönderilecektir."
Açiklamada ayrica su bilgi verildi: "Yurt disina gönderilecek adaylarin seçimi ile ilgili basvuru ve kontenjanlara yerlestirme islemleri Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi Baskanligi (ÖSYM) tarafindan yapilacaktir. Adaylar, tercihlerini 16-23 Temmuz 2012 tarihleri arasinda ÖSYM’nin //ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaralari ve sifreleri ile yapacaklardir. 2012-YLSY Kilavuzu, ÖSYM’nin //www.osym.gov.tr internet adresinden 16 Temmuz 2012 tarihinden itibaren yayimlanmistir."
Adaylarda, Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmak, en az dört yillik fakülte veya yüksek lisans mezunu olmak, 2009-ALES Sonbahar, 2010-ALES Ilkbahar, 2010-ALES Sonbahar, 2011-ALES Ilkbahar, 2011-ALES Sonbahar veya 2012-ALES Ilkbahar Dönemi puani, tercih edebilecegi programin aday kabul ettigi puan türünden en az 70 almis olmak, dogum tarihinin bayanlar için 1984 ve daha sonraki yillarda, erkek adaylar için 1986 ve daha sonraki yillarda dogmus olmak, yüksekögrenimi sirasinda kinama cezasindan daha agir bir disiplin cezasi almamis olmak, erkek adaylar için askerlikle iliskisi bulunmamak, saglik durumu yurt disinda ögrenim görmeye elverisli olmak, lisans veya yüksek lisans ögrenimi ile ilgili genel akademik not ortalamasi '4 üzerinden 2.75', '10 üzerinden 7,00', '100 üzerinden 70,00' veya daha yukari olmak, yüksek lisans akademik not ortalamasiyla doktora ögrenimine basvuracak adaylar için mezun oldugu lisans alaninda yüksek lisans yapmis olmak gibi sartlar araniyor.
Açiklamada ayrica, adaylarin, yerlestirme islemine alinabilmeleri için yerlestirme ücretini ilgili banka subesine yatirmis, tercih islemlerini elektronik ortamda yapmis olmalari gerektigi ve halen çalisanlarin, bu programa yerlestirildikleri taktirde memuriyetten istifa etmeleri gerektigi ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284