Her Yaştan Büyükbaş Ve Küçükbaş Hayvanlara Küpe Affı 

Herhangi bir nedenle kayıt altına alınamamış her yaştaki sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçi türü hayvanların küpelenerek TÜRKVET'te kayıt altına alınması ve işletmelerde kayıtlı hayvan mevcudunun güncellenmesi amacıyla; Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 4 Nisan 2017 tarihli ve 30028 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.

Her Yaştan Büyükbaş Ve Küçükbaş Hayvanlara Küpe Affı 

Konuyla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Söz konusu Yönetmelikler gereği, hayvan hareketlerinin ve hayvan hastalıklarının daha etkin kontrolünü sağlamak, ülkesel ya da bölgesel eradikasyon programlarının etkin yürütülmesini desteklemek, ilgili birimlerce gerekli sağlık, ıslah, istatistik ve destekleme ödemeleri kayıtlarının daha düzenli tutulması ve değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bu Yönetmelik kapsamında sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçi türü hayvanlar küpelenerek TÜRKVET’te kayıt altına alınmakta ve hareketleri izlenmektedir. Ülkemizde çeşitli sebeplerle küçükbaş ve büyükbaş hayvanların yetiştiricilerimiz tarafından zamanında küpelettirilerek kayıt altına alınamadığı görülmüştür. Bu nedenle yayımlanan Yönetmelik değişiklikleri ile yasal süresi içerisinde küpelenerek kayıt altına alınamayan her yaştaki sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçi türü hayvanların 2017 yılı sonuna kadar küpelenerek kayıt altına alınması ve işletmelerde kayıtlı hayvan mevcudunun güncellenmesi gerçekleştirilecektir. Böylece kayıtlı hayvan mevcudu ile işletmede fiilen bulunan hayvan varlığının uyumlu olması sağlanacaktır.

Yetiştiricilerimizin 29 Aralık 2017 tarihine kadar kulağında küpe deliği bulunmayan her yaştaki küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze küpelettirerek kayıt altına aldırmaları ve işletmede bulunan hayvan varlığını güncelleştirmeleri gerekmektedir” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284