Il Özel Idaresi Destekli Aspir Tohumu Dagitildi

Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügünce yüzde 50’si Il Özel Idaresi katkili olmak üzere 23 üreticimize sertifikali aspir tohumu dagitimi gerçeklestirildi.

Il Özel Idaresi Destekli Aspir Tohumu Dagitildi

Konu hakkinda Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügünce yapilan açiklamada, “Ülkemiz yag açigini kapatmak ve kurakligin fazla hissedildigi ilimizde kurak alanlarda yetistirilebilecek alternatif bir ürün olan aspirin ekim alanlarinin arttirilmasi amaciyla Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi arasinda "Biyoyakit Üretimiyle Ilgili Isbirligi Protokolü" imzalanmistir. Bu kapsamda ülkemizde nadasa birakilan 5 milyon hektar alanda yag bitkisi yetistirilmesi Bakanligimizca tesvik edilecektir. Nadas yapilan bölgelerde aspir bitkisi ekilerek, hem bu alanlar degerlendirmis, hem de ithal edilen (1,4 milyon ton) yag açiginin kapatilmasina katki saglanmis olacaktir” dendi.
Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki Aspir bitkisine Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanliginca en yüksek düzeyde destek verdigini belirterek “Bakanligimiz bu bitkiye 2013 yilinda tarimsal destekler içerisinde 45 Kurus/kg ile en yüksek desteklemeyi vermistir. Biz aspir üretimini ne kadar arttirirsak, yag açigimiz da o denli azalacaktir. Bu baglamda yüzde 50’si Il Özel Idaresi destekli, yüzde 50’si çiftçi destekli olmak üzere 23 üreticimize 4.150 kg aspir tohumu dagitiyoruz. 2.5–3 m derinlige kadar inen kök sistemi ile kurakliga dayanikli bir bitki olan aspirin 1.038 dekar nadasa birakilan tarim alanina ekimini yaptirarak atil durumdaki arazilerimizi degerlendirmis olacagiz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284