İlimizde Lider Çocuk Tarım Kampı Etkinlikleri

Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarımsal üretimi gözlemlemek, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla 81 ilde düzenlenen "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinlikleri gerçekleştirilmektedir.

İlimizde Lider Çocuk Tarım Kampı Etkinlikleri

İlimizdeki etkinlikler 08-09-10 Mayıs 2018 tarihleri arasında merkez 19 Mayıs İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencileri ile gerçekleştirildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz koordinasyonunda düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı; 19 Mayıs İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencileri, sınıf öğretmeni Ali Armutlu ve teknik personelimizin katılımı ile 3 gün sürmüştür. Kampta öğrencilere ilimizin tarihi ve kültürel yerleri ile ilimizin tarım, hayvancılık ve yetiştirilen ürünlerini kapsayan tanıtım gezileri düzenlenmiştir. Lider Çocuk Tarım Kampının 2018 Yılı Teması olarak belirlenen “Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik” projesi kapsamında İlimiz doğasında “Yenilebilir Yabani Bitki Türleri” konusunda bilgiler verilerek, söz konusu bitkilerin gezi kapsamında yerinde tanıtılarak, öğrencilerimizce toplanmıştır. 

“Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik” Projesi Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonunu(GEF) desteği ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı işbirliği ile yürütülmektedir. İlimiz florasında bulunan “Yenilebilir Yabani Bitki Türleri” nin öğrencilerimizce tanınması için konu hakkında eğitim alan teknik personelimizce eğitimler verilmiş,  konu ile ilgili sahada da uygulamalar yapılmıştır. Program dâhilinde Ayrancı İlçemizdeki Ünsped Tarım İşletmesinde incelemelerde bulunulmuş, Taşkale köyümüz gezilmiştir. "Lider Çocuk Tarım Kampı" uygulaması kapsamında öğrencilere kamp programı gereğince; tarım nedir, tarımın önemi, doğa, çevre ve tarım ile sağlıklı gıda üretimi ve tüketimi ile yenilebilir yabani bitki türleri konularında bilgiler verildi.  Kampın ilk gününde ilimizin önder tarımsal işletmelerinden olan Ünsped Tarım İşletmesindeki tarımsal alanlar ve hayvancılık tesislerine öğrencilerimiz ile birlikte teknik gezi düzenlendi. Tesislerde tükettiğimiz gıdaların tarladan sofraya yolculuğunun başlangıcı olan bitkisel ve hayvansal üretimin aşamaları ve çeşitleri konularda bilgiler verildi. Hayvancılık tesislerinde ise sütün üretimden soframıza gelinceye kadarki aşamaları öğrencilerimize anlatılarak büyük ve küçükbaş hayvancılık işletmeleri incelendi.  Kampın ikinci gününde öğrencilerimizle Taşkale köyümüze gidilerek Manazan Yerleşkesi, Tahıl Ambarları ve İncesu Mağarası öğrencilerimize gezdirilmiş,  Taşkale doğasında bulunan yenilebilir yabani bitki türleri öğrencilerimizce incelenerek çeşitli yenilebilir bitkiler toplanmıştır. Program, İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda 25 öğrencimize ve sınıf öğretmeni Ali Armutlu’ya Lider Çocuk Tarım Kampı katılım belgeleri ve hediyeleri verilerek sona ermiştir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284