İlk Hibe Çağrısı Başvurularının Tamamı Desteklenecek

İlimizin Ermenek, Sarıveliler, Başyayla İlçeleri ile Merkez İlçenin kırsal ve dağlık kesimindeki köylerinde uygulanmaya başlanan Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesinin 1. HİBE başvurusu kapsamında onaylanan proje sahibi çiftçilerimizle sözleşmeler imzalanmaya başladı.

İlk Hibe Çağrısı Başvurularının Tamamı Desteklenecek

Sözleşmelerin imzalanmasından sonra proje hakkında bilgiler veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Özçalık, Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında çağrıya çıkılan 1. Hibe Başvuru Döneminde İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine 47 yüksek tünel sebze serası, 9 yeni kiraz bahçesi kurulumu ile 31 yeni bağ kurulumu için hibe başvurusu yapıldığını belirterek, proje bütçesi dâhilinde puanlama kriterlerine göre 47 sera kurulumu, 9 kiraz bahçesi kurulumunun tamamının ve 29 bağ kurulumunun hibe başvurularının kabul edildiğini, onaylanan proje sahibi çiftçilere gerekli tebligatların yapıldığını ve çiftçilerimizle sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını ifade etti. İl Müdürü Özçalık, proje kapsamında bitkisel üretim yatırımları ve diğer yatırımlarda hibe oranlarının bireysel başvurularda KDV hariç % 70, grup başvurularında KDV hariç yüzde 80 oranında uygulanacağını söyledi.

Yatırım için sözleşme imzalayan çiftçilerimize bol kazançlar dileyen İl Müdürü Özçalık, hibe alan projelerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında tarımsal üretim konularında 2018 yılının ikinci yarısında kurutma ve depo rehabilitasyonu, bağ tadilatı ve membran havuz yapımı konularında hibe desteği verilmesi planlanmakta olup, 22.500.000 avro bütçeli Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında 2023 yılına kadar proje sahasındaki dağ köyleri ve kırsal alanlarda tarımsal üretim desteklenmeye devam edilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284