Kadin Çiftçiler Domatexpo Fuarina Katildi

Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü Antalya`nin Kumluca Ilçesi`nde bu yil üçüncüsü düzenlenen Domates Yetistiriciligi ve Teknolojileri (Domatexpo) Fuarina üreticilerle birlikte teknik gezi düzenledi.

 Kadin Çiftçiler Domatexpo Fuarina Katildi

Teknik geziye ilimizde örtü altinda ve açik alanda sebze üretimi yapan kadin çiftçiler ve teknik personel katildi. Ekip yeni domates çesitleri ve sera ekipmanlari ile üretim materyallerini görme imkânini bularak incelemislerde bulundular.

Örtü altinda ve açik alanda sebze üreticiligi yapan Morcali, Çukurbag, Narlidere ve Çatak Köylerinden 9 kadin çiftçi ile 4 Teknik Personelin katilimiyla gerçeklesen fuar gezisi ile ilgili bir açiklama yapan Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, “Ilimizin özellikle arazi varligi parçali, küçük ve kisitli olan dag köylerimizde Müdürlügümüzce yapilan tarimsal kalkinma projeleri sayesinde hizla yayginlasan ve çiftçimiz tarafindan büyük ilgi gören seralarimizda ve açik alanda sebze yetistiriciligi yapan üreticilerimizin daha kaliteli ve bol verimli üretim yapabilmeleri için gelistirilen yeni teknoloji ve sebze çesitlerini görerek bu konuda fikir sahibi olmasi için böyle bir gezi düzenledik. Bu tür organizasyonlar tarim sektöründe faaliyet gösteren tüm imalatçilarin sektöre ait kurum, kurulus ve isletmelerin çiftçilerle bir araya geldikleri, üreticilerin dünyada uygulanan en son teknoloji ve bilgiye ulasabildikleri ortamlardir. Kadin çiftçilerimizin birçok yeni teknik, bilgi, alet ve ekipmani yerinde görme firsatini yakalamalarina vesile olduguna inandigim DOMATEXPO fuarinin daha verimli ve kaliteli üretim yapmalarina katki saglayacagini umuyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284