Karaman’in Tarim Ve Hayvanciligi Masaya Yatirildi

Karaman’in tarim ve hayvancilik konularindaki sorunlarinin ve çözüm önerilerinin konusuldugu Karaman Ili Tarim Sektörü Ortak Akil Toplantisi gerçeklestirildi.

Karaman’in Tarim Ve Hayvanciligi Masaya Yatirildi

Demosan Otelde gerçeklestirilen toplantiya Vali Süleyman Kahraman, Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi Müstesar Yardimcisi Dr. Ferhat Selli, Milletvekili Mevlüt Akgün, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Tarim Isletmeleri Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligindan yetkililer ile ilimizde ki tarim kuruluslari ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.
Ilimizdeki tarim ve hayvancilik sektöründeki sorunlarin, projelerin ve yapilmasi gereken çalismalarin konusuldugu toplantiyi degerlendiren Vali Süleyman Kahraman, Karaman’in tarim ve hayvanciliktaki potansiyeline dikkat çekerek, “Bu toplantida Karaman’in tarim ve hayvancilik konularindaki sorunlari ve çözüm önerilerini konusulacak. Toplantiya bakanligimizdan Müstesar yardimcimiz, genel müdürlerimiz ve genel müdür yardimcilarimiz da katiliyor.  Karaman tarimda ve gida sanayinde önemli bir yere sahip… Karaman’in topraklarindaki bereket ve insanindaki cesaret hem ilimiz için hem de ülkemiz için büyük bir servettir.  Bir serveti muhafaza etmek elbette ki belli bir çalismayi ve bilinci gerektiriyor. Biz halkimiza bu konuda her zaman destek olmaya, yardimci olmaya çalisiyoruz. Amacimiz ilimizde daha bilinçli adimlar atilmasi, daha modern yatirimlar yapilmasidir. Bu konuda özellikle dünyadaki gelismelerin takip edilmesi gerekiyor. Geçtigimiz hafta tarimsal sulama konulariyla ilgili Isveç’e bir gezimiz oldu. Konuyla ilgili yerinde incelemelerimiz, istisarelerimiz oldu”dedi.
Hem ulusal hem de uluslararasi gelismeleri takip etmenin belli bir bilincin olusmasinda büyük öneme sahip oldugunu dile getiren Vali Kahraman “Bin bilsen de bir bilene sor” atasözünü hatirlatarak ortak aklin, bilinçli hareket etmenin konu için büyük bir önem tasidigini belirtti.  Karaman’in tarim, hayvancilik ve bunlara bagli sanayide önemli bir sehir oldugunu ifade eden Vali Kahraman degerlendirmesinde su ifadelere yer verdi: “Bugün elmadan bugdaya kadar, aromatik bitki yetistiriciliginden 18 köyümüzde zeytin yetistiriciligi yapan çiftçilerimizin sorunlarina kadar bir çok konuda istisaremiz olacak.  Çobanlarimizin sosyal güvence sorunlarindan, tarimda yenilenebilir enerji kaynaklarinin kullanimina;  bulasici ve salgin hastaliklara karsi mücadeleden okul sütü programina kadar farkli konulari masaya yatiracagiz. Karaman’in gelecekte daha güzel noktalara ulasmasi için bu organizasyonlar büyük önem tasiyor”dedi.
Basina kapali gerçeklesen toplantida katilimcilar Karaman’in tarim ve hayvanciligi konusunda tespit ettikleri sorunlari, bu sorunlarla ve yapilmasi gereken çalismalarla ilgili görüslerini paylastilar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284