Keskin, Dogu Akdeniz Havzasi Yönetim Heyeti Toplantisina Katildi

Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Mersin’de geçtigimiz gün yapilan Dogu Akdeniz Havzasi Yönetim heyeti ve üst yönetim heyeti toplantisina katildi.

Keskin, Dogu Akdeniz Havzasi Yönetim Heyeti Toplantisina Katildi

Karaman’in Mersin’den sonra ikinci büyük yüz ölçümüne sahip oldugu Dogu Akdeniz Havzasi Yönetim ve Üst Yönetim Heyeti toplantisi Mersin Valisi Özdemir Çakacak baskanliginda gerçeklestirildi.
Toplantiya Orman ve Su Isleri Bakanligi Su Yönetimi Genel Müdürlügü Sube Müdürü Burhan Fuat Çankaya, Devlet Su Isleri 6. Bölge Müdürü Ali Kiliç ile birlikte Mersin, Antalya, Konya ve Karaman’dan gelen heyet üyeleri katildi.
Mersin Valisi Özdemir Çakacak toplantida yaptigi açilis konusmasinda 1970’li yillardan sonra yogunlasan su, hava ve çevre kirliligi nedeniyle dünya genelinde ulusal havza yönetimi odakli çalismalar baslatildigina dikkat çekerek; su kaynaklarinin korunarak sürdürebilir bir kalkinmanin olusturulmasi için ülkemizde de toplam 25 su havzasi bulundugunu kaydetti. Mersin Valiligi’nin Koordinatör Valilik oldugu Dogu Akdeniz Su Havzasi’nda Antalya, Karaman, Konya ve Mersin illerinin bulundugunu belirtti.
Açilis konusmasinin ardindan Dogu Akdeniz Havzasi Yönetim Heyeti Sekretaryasi DSI 6. Bölge Müdürlügü Havza Yönetimi Basmühendisi Irfan Aslankurt havza ile ilgili hali hazirda yürütülen çalismalar ve uzun vadede gerçeklestirilecek çalismalar hakkinda bir sunum yapti.
Havza paydaslarinin Havza Koruma Eylem Plani Is Takvimi ve Takip Tablolarina Veri Girisi konusunda bilgilendirilmesi sonrasinda Heyet Üyelerinin görüsme talepleri degerlendirildi ve gündem maddeleri üzerinde görüsülerek karara baglandi. Yönetim Heyeti toplantisinda alinan kararlar Yönetim Üst Heyeti’nce düzenlenen toplantida görüsülerek onaylandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284