Keskin, Döhler Gida Sanayi Meyve Suyu Fabrikasini Ziyaret Etti

Organize Sanayi bölgesinde faaliyetlerini sürdüren Döhler Gida Sanayi Meyve Suyu Fabrikasi ziyaret edildi. Ziyarette fabrika Müdürü Mahmut Bebek’ten isletme hakkinda bilgiler alan Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin isletmede incelmelerde bulundu.

Keskin, Döhler Gida Sanayi Meyve Suyu Fabrikasini Ziyaret Etti

Fabrika Müdürü Mahmut Bebek isletme hakkinda verdigi bilgilerde, “Döhler, kurulusundan bugüne meyve ve sebze suyu konsantreleri, meyve püreleri ve püre konsantreleri üreterek, bu ürünlerin yurtiçi ve yurtdisinda satisini gerçeklestirmektedir. Fabrikamizda elma, visne, nar, çilek ve seftali gibi ürünler islenerek yillik 15-20 bin ton üretim yapilmaktadir. Meyve ve sebze suyu konsantreleri, meyve püreleri ve püre konsantreleri üretimi ile Türkiye'nin en büyük firmalarindan biri olan Döhler, Karaman ve Türkiye ekonomisine önemli katkilar saglamaktadir. Fabrikamizin ürün çesitliliginin artirilmasi ve gelisen teknik ve teknolojilerin takip edilip uygulanmasinda çok önemli görevler üstelenecek AR-GE bölümümüzün insaat çalismalari devam etmekte olup, bu bölümümüzde yeni ürün gelistirme hatlarinin çalismalari yapilacaktir” dedi
Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin ise, dünya çapinda baslica meyve suyu konsantre ve püresi üretimi ile pazarlamasini yapan firmanin Ilimiz ve ülkemizin ekonomisine önemli katkilar sagladigini belirterek, tarimin tarimsal sanayi ile birlikte ele alinarak tarimsal gelirin yükseltilmesi gerektigini, bunun içinde tüm tarimsal hammaddelerin mamul ve yari mamul olarak islenmesinin saglanmasi gerektigini ifade etti.
Daha sonra Fabrika Müdürü Mahmut Bebek esliginde fabrikada incelemelerde bulunan Il Müdürü Keskin, Döhler Gida Sanayi Meyve Suyu Fabrikasi gibi örnek tesislerin ilimizde çogalmasi temennisinde bulundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284