Kestane Fidanlari Ilk Meyvelerini Verdi

Besleyici ve kalori degeri yüksek bir besin olarak bilinen, B1, B2 ve C vitaminleri açisindan oldukça zengin olan kestane ilimizde de yetistirilmeye baslandi.

Kestane Fidanlari Ilk Meyvelerini Verdi
Merkeze bagli Bayir köyüne 4 yil önce dikilen kestane agaçlari genç birer fide olmasina ragmen bölgeye uyum saglamis ve çok kaliteli kestaneler yetistirmeye basladi. Kilosu 4 ila 5 liraya satilan kestane, ilimizin cografyasi bakimindan ele alindiginda dag köylerine önemli bir gelir kaynagi saglayacak.
Daha önce Tarim Il Müdürlügünden alinan teknik destekle cennet meyvesi, kiraz, zeytin, bag çibigi, Antep fistigi, gibi meyve agaçlari Il Genel Meclisinin destekleri ile halkimiza dagitilmis olup, Ceviz ve bademden sonra kestane yetistiriciligi de ilimizin vazgeçilmezlerinden olmasi bekleniyor.
Konu ile ilgili olarak yaptigi açiklamada Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir, bundan dört yil kadar önce Bayir köyünde deneme amaçli 10 kadar kestane agacini diktigini, bu yil agaçlarin çok genç olmasina ragmen kestane verdigini ve yetisen kestanelerin çok lezzetli oldugunu söyledi.
Bayir açiklamasinda bölge halkinin bu konu üzerinde önemle durmasini, Il Genel Meclisi olarak tesvik konusunda halkimizin yaninda olacaklarini da sözlerine ilave etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284