KKYDP 12. Etap Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar programının bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

KKYDP 12. Etap Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının üreticilere tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Oğuz Gül, Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Ayaz, Karaman İli Elma Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yıldız, Birlik ve Kooperatif Yönetici ve temsilcileri ile teknik elemanlar ve çok sayıda üretici katıldı.

Toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık hibe programından daha önceki yıllarda verilen hibe destekleri hakkında bilgiler vererek, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından Karaman İlinin en yüksek oranda destek alması için çalıştıklarını ifade etti.

İl Müdürü Özçalık hibe programının son başvuru tarihinin 11 Aralık 2017 olduğuna dikkat çekerek Karaman ilinin en yüksek oranda programdan faydalanması için İl Müdürlüğü olarak üreticilere ellerinden gelen her türlü teknik bilgi ve desteği vereceklerini söyledi.

Toplantıda Ziraat Mühendisi Servet Sağdıç ve Ziraat Mühendisi Nihat Olçay katılımcılara hibe programı hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı. Program hakkında konu uzmanlarınca yapılan sunumda, “Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamak için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesini amaçlanmaktadır. 13 Eylül 2017 tarih ve 30179 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2017/22 Nolu Tebliği ile hibe programının 12.etabı uygulanacaktır. İlimizde Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması (BÜİ), Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konusunda sadece ham derinin işlenmesi ve günlük en fazla 20 baş hayvan kesim kapasiteli mezbaha (HÜİ), Soğuk hava deposu (SHD), Çelik silo (ÇES), Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması (HOG), Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera (SER), Yenilenebilir enerji üretim tesisleri (YEÜ), Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları, konularına destek verilmektedir. Bu Tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan başvuru dosyasının girişi bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren doksan gün içerisinde program ile ilgilenen gerçek ve tüzel kişiler başvurularını www.tarim.gov.tr internet adresinden yaparlar” denildi.

Toplantı katılımcılarının sorularının konu uzmanlarınca cevaplandırılması ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284