Konya Şeker'den Motorin Avansı

Ramazan Bayramı öncesinde 36.502.200 TL’lik nakdi avans dağıtan Konya Şeker, şimdi de 23 milyon lira tutarında motorin avansı dağıtıyor.

Konya Şeker'den Motorin Avansı
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’un talimatıyla iki hafta önce üreticilere 36.502.200 TL’lik nakdi avans dağıtan Konya Şeker, şimdi de 23 milyon lira tutarında motorin desteğini de dağıtmaya başladı. Bu avanslar sonrasında, 2016-2017 kampanya döneminde üreticiye nakdi avans ile birlikte motorin, tohum ve gübre desteği olmak üzere bugüne kadar 7 adet avans ödemesi yapılmış oldu.
“Çiftçiyi namerde muhtaç etmeyeceğiz”
Motorin desteğiyle ilgili bir açıklama yapan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, birinci önceliklerinin, üreticinin ve üretimin desteklenmesi olduğunu söyledi. Üretimde sürekliliğin sağlanması ve refah seviyesinin yükseltilmesi için çiftçinin desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Konuk, avans desteğini aksatmadan sürdüren Konya Şeker’in, tarımsal üretimi olumsuz etkileyecek herhangi bir sorunun yaşanmaması için gayret gösterdiğini, tarlada alın teri döken çiftçinin namerde muhtaç olmaması için çalıştığını vurguladı.
“Konya şeker’in varlık sebebi üreticilerdir”
Avanslarla desteklenen üreticinin daha çok kazanması ve daha çok üretebilmesi için yatırım yaptıklarını ifade eden Konuk, “Konya Şeker’in son 15 günde üreticiye verdiği destek, dağıtımına başladığımız motorin avansı ile birlikte 60 milyon liraya ulaşıyor. Bu Konya ve ilçelerinin ekonomisi için de çok ciddi bir katkıdır. Konya Şeker bu avanslarla sadece üreticiyi değil, aslında bütün Konya ve ilçelerindeki sosyoekonomik hayatı da desteklemiş oluyor. Konya Şeker’in varlık sebebi üretici ve tarımsal üretimdir. Bu nedenle üreticilere her ortamda, her türlü ekonomik desteği vermek, bizim birinci önceliğimizdir. Bizim asli görevimiz, üreticinin ayakta durmasını sağlayacak projeleri hayata geçirmek, ürünlerin pazarlanacağı tarımsal sanayi yatırımlarını yapmak ve üreticilerin zorlanmaması için de ekonomik destek vermektir. Bu anlamda üreticilerimizi mutlu edebiliyorsak bu, bizim için en büyük huzur ve mutluluk kaynağıdır” dedi.
“Konya şeker tarıma yön verecek”
Konya Şeker’in büyümeye devam ettiğini de anlatan Konuk, “Bu yıl Konya Şeker, İstanbul Sanayi Odasının verilerine göre Türkiye’deki En Büyük 34 Özel Sektör Kuruluşu arasına girdi. Gıda şirketleri söz konusu olduğunda ise Konya Şeker, Türkiye’de ilk 5’te yer almaktadır. Ayrıca enerji şirketlerimizin, Panogro, Panplast gibi dev kuruluşlarımızın verileri de bu rakamlara eklenmemiştir. Bugün Konya Şeker, Türkiye’de bir dev kuruluş haline gelmiştir. Ama biz bununla yetinemeyiz, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Üniversitemiz bu yıl öğrenci almaya başlayacak. Üniversitemiz bize bilgi üretecek, AR-GE çalışmalarımız artık üniversal bir düzeyde yapılacak. Bu çalışmalar neticesinde eminiz ki dünyaya ihraç edebileceğimiz inovatif bilgiler Gıda ve Tarım Üniversitemizde hayat bulacak” şeklinde konuştu.
“Başarmak için inanmak gerekir”
Öncelikli amaçlarının üretici ortaklarının tarımsal faaliyetlerini büyütmek olduğunu dile getiren Recep Konuk, “Bugün Konya Şeker bünyesinde 42 fabrika yer almaktadır. Biz göreve geldiğimiz günden bu güne, yani 16 yılda tam 41 fabrika kazandırmışız. Bunlardan 2 tanesi satın alma ve bu 2 satın alma ile ülkemizde enerji sektöründe de söz sahibi haline geldik. Bunun dışında tam 39 fabrika yapmışız. Bizim bu çalışmamız, bu başarımız aslında istenilince başarılabileceğini çok net bir şekilde göstermektedir. Ama başarmak için bu topraklara, bu toprakların soylu insanlarına inanmak gerekir. Bu ülkeye hizmet aşkı ile dolu olmak gerekir. İşte bugün bu başarıyı getiren bu sevdadır, bu aşktır ve bizi dünyada ilk 5 gıda şirketinin arasına taşıyacak olan da inanıyorum bu sevdamız, bu inancımız olacaktır” ifadelerini kullandı.
Konya Şeker, dağıtımına başladığı motorin avansı ile birlikte üreticilerine, 2016-17 Kampanya döneminde 7 adet avans ödemesi gerçekleştirdi. 15 Temmuz 2016 Cuma günü dağıtılacak 23 milyon lira tutarındaki motorin avansı ile birlikte bu kampanya döneminde şu ana kadar üreticiye dağıtılan avans miktarı 180 milyon lirayı geçmiş olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284