Konya Seker Ramazan Ayinda Da Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Her kampanya döneminde kisa araliklarla ayni ve nakdi avans dagitimi gerçeklestiren Konya Seker, 29 Haziran 2015 Pazartesi günü yaklasik 32 milyon TL’yi üreticilerinin hesabina yatirarak nakit avans destegi ödemesi gerçeklestirdi.

Konya Seker Ramazan Ayinda Da Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Son 15 yildir istikrarli büyümesini devam ettiren ve Türkiye’nin sanayi devleri arasinda yerini saglamlastiran Konya Seker, Ramazan ayinda da üreticilerini desteklemeye devam ediyor. Her kampanya döneminde kisa araliklarla ayni ve nakdi avans dagitimi gerçeklestiren Konya Seker, 29 Haziran 2015 Pazartesi günü yaklasik 32 milyon TL’yi üreticilerinin hesabina yatirarak nakit avans destegi ödemesi gerçeklestirdi. Kampanya dönemlerinde henüz tohum tarlaya düsmeden çiftçilere her türlü destegi saglayan Konya Seker, 2015/2016 kampanya döneminde de su ana kadar pancar çiftçisine 62 milyon TL ayni, 90 milyon TL’ye yakin nakdi ve patates çiftçisine de 7 milyon TL olmak üzere toplamda 159 milyon TL’yi askin ayni ve nakit avans destegi ödemesi gerçeklestirmis oldu.
Bu yil Konya Ovasi ve çevresinin yagmur bereketinden bolca yararlandigini bunun da üreticilerin yüzünü güldürdügünü ifade eden Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Baskani ve Karaman Milletvekili Recep Konuk, bu yil hem hububatta hem de seker pancarinda bol ve bereketli bir yil beklediklerini belirtti. Yagislardan dolayi her ne kadar ekimlerde gecikmeler yasansa da yagmurun bereket oldugunu ve sonunda üreticilerin yüzünün daha da gülecegini kaydeden Recep Konuk, Konya Seker’in bir çiftçi kooperatifi sirketi oldugunu ve üreticilere her kosul ve sartta destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Konya Seker’in iyi ve dar günde üreticinin yaninda oldugunu vurgulayan Konuk, “Hava sartlari her ne kadar iyi olsa da bol yagislar yasansa da üreticiyi desteksiz birakmiyoruz. Bölgemizdeki yagmur bereketinin yani sira Ramazan ayinin bereketinden de üreticilerimizi faydalandirmak adina 29 Haziran 2015 Pazartesi günü çiftçilerimize 32 milyon TL nakit avans destegi ödemesi gerçeklestirdik. Daha Mayis ayi içerisinde üreticilerimize ihtiyaçlarini karsilayabilmeleri için motorin destegi saglamistik, yine Haziran ayinda sagladigimiz ekim desteklerimizin yani sira simdi de nakit avans destegi üreticilerimizin banka hesaplarina yatirildi. Motorin, elektrik, su, tohum, gübre gibi her türlü ihtiyaçlarinin karsilanmasinda Konya Seker üreticilerinin hep yaninda olmustur olmaya da devam edecektir. Bizim en önemli görevimiz üreticilerimizin üretimlerini sürdürebilmeleri için ihtiyaci olan her seyi onlara temin etmektir. Onlarin kimseye muhtaç olmadan üretimlerini gerçeklestirmeleri için çaba sarf ediyoruz” dedi.
Türk tariminin ve sektörün öncüsü olan Konya Seker’in Istanbul Sanayi Odasinin her yil gerçeklestirdigi ve geçtigimiz günlerde açiklanan Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kurulusu arastirmasinda ilk 50’nin degismez sirketlerinden biri olmayi sürdürdügünü ifade eden Recep Konuk, Konya Seker’in sanayideki basarisini tarladaki üretici ortaklarina yansitmaya devam edecegini kaydetti. Konya Seker sanayi devleri arasindaki yerini saglamlastirirken, bu basarilarin sonuçlarinin da dogrudan tarladaki üretime üreticilere yansitildigini belirten Konuk, “Konya Seker güçlendikçe tarladaki ürüne ülkemizdeki en iyi fiyati verirken, üreticiyi de tarlaya tohumu atmadan desteklemeye basliyor. Her kampanya döneminde kisa araliklarla dini bayramlarda dahil olmak üzere 8 kez ayni ve nakdi avans dagitimi gerçeklestiren Konya Seker, ürünü üreticiden teslim almadan ürün bedelinin yaklasik yüzde 60’ina yakinini avans olarak pesin ödüyor, üreticisinin de üretirken karsilasabilecegi finansman problemine çözüm getiriyor. Üretici ortaklarini ekim, çapa ve söküm dönemleri gibi tarimsal faaliyetlerin yogun oldugu ve üreticinin nakit ihtiyacinin arttigi dönemlerde nakit avanslarla destekleyen Konya Seker, tarimsal faaliyetlerin yogunlastigi dönemlerin yani sira dini bayramlar ile ramazan ayi gibi dönemlerde de üreticisini desteklemeye devam ediyor. Sözün özü Konya Seker büyüdükçe üretici de büyüyor. Daha çok üretmek, daha çok ürettirmek için yatirimlarina devam ediyor. Konya Seker, yükseldikçe üreticisine verdigi destekte artarak devam edecek” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284