Konya Seker’den Bayram Öncesi Çifte Avans

Üreticilerine düzenli avans ödemesi gerçeklestiren ve bu yönüyle avans destegini adeta maas ödemesi haline dönüstüren Konya Seker, üreticilere daha 15 gün önce 31.8 milyon liralik nakdi avans verirken, yaklasan Ramazan Bayrami öncesi çifte avans müjdesiyle üreticilerin yüzünü güldürdü.

Konya Seker’den Bayram Öncesi Çifte Avans

Bayram öncesi üreticiye hem motorin avansi, hem de nakit avans destegi konusunda karar alan Konya Seker, Sali itibariyla 22.8 milyon lira tutarindaki 5 milyon 809 bin 254 litre motorinin dagitimina baslarken, 4 Milyon 502 Bin 450 lira tutarindaki nakit bayram avansini da üreticilerin hesabina yatirdi. Bu yil ki motorin dagitimi üreticilerin de ihtiyaçlari dikkate alinarak geçen yila göre 10 gün erken verilirken, Ramazan Bayrami öncesi üreticinin bayram ihtiyaçlarini karsilayabilmesi için de nakit avans ödemesi ayrica yapildi. Bugün ödemesi yapilan motorin ve bayram avansi ile birlikte bu kampanya döneminde pancar üreticisine ödenen ayni ve nakit avans miktari 179 milyon liraya ulasirken bu rakam patates üreticisine gerçeklestirilen ayni ve nakit avans ödemeleri de dahil edildiginde 187.9 milyon lirayi buldu.
Konya Seker’in dünyanin en bereketi topraklarindan biri olan Konya Ovasinda üreticilerin ekonomik degeri yüksek ürünler üretilmesi için çaba harcadigini ve üreticinin sanayi ürünleri üretimini yapabilmesi için Ham Yag Fabrikasi, Çumra Seker Fabrikasi, Yem fabrikasi, Dondurulmus Parmak Patates Tesisleri gibi toplamda degeri 3.3 milyar dolara ulasan 35 tane yatirim gerçeklestirdiklerini söyleyen AK Parti Karaman Milletvekili ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Recep Konuk, “Biz, her zaman üretenin ve üreticinin yaninda olduk. Üreticilerimiz daha çok üretebilsin diye Ovanin dört bir tarafina çok sayida ürünü isleyecek yüksek kapasiteli tesisler yaptik. Bu tesislerle üreticilerimizin ürettiklerine sahip çiktik ve daha çok gelir elde etmeleri için çaba gösterdik. Biz, ürünü isleyecek bu üst yapi yatirimlari ile de yetinmedik ve üreticimize tarlada da destek olmayi, üreticimizi tarlada desteksiz birakmamayi da kendimize ilke edindik. Üreticinin destege en çok ihtiyaç duydugu zaman tohumun tarlaya düsmesinden hasada kadar olan zamandir. O nedenle biz üreticimizi tohum tarlaya düserken desteklemeye basliyor hasada kadar da desteksiz birakmiyoruz” dedi.
"AVANSLARLA TARLADAKI MALIYETLER ASAGIYA ÇEKTIK"
Verdigi avanslarla tarladaki maliyetleri asagi çektiklerini ve üreticiyi namerde muhtaç etmeyecek sekilde düzenli avans ödemelerini de sürdürdüklerini vurgulayan Recep Konuk, “Bölgeye kazandirilan yatirimlar kadar önemli olan husus tarladaki üretimi kolaylastirmak ve üretime destek olmaktir. O nedenle de pancar tohumu henüz tarlaya atilmadan üreticimizi hem tarlada kullanacagi girdilerle hem tarlada pancar büyürken hasada kadar nakdi ve ayni avanslarla destekliyoruz. Yani onlari tarlada yalniz baslarina birakmiyoruz. Konya Seker üretime verdigi destekle Konya Ovasi’nda üreten herkesi daha çok üretmek konusunda cesaretlendirdigini de, üreticinin sirtindan yük aldigini da biliyor. Onun için de eldeki imkanlari zorlayarak üreticiyi tarlaya tohum düsmeden desteklemeye basliyor ve bu destegini hasada kadar araliksiz sürdürüyor. Topraklarimiz tarlalarimiz bizim en degerli hazinemizdir. O hazineyi degerlendirebilmek için ise iki tane olmazsa olmaz var. Biri üretileni isleyecek tesis, digeri üretime destek. Konya Seker bu iki hususta çare üreten bir kurum. Her sene hem tesis sayisini arttiran hem üreticiye daha güçlü destek olan bir kurum. Bizim hem üreticiye destegimiz bundan sonraki yillarda da artarak sürecek hem de daha çok tarimsal sanayi tesisi ovada yükselecek. Bunlar olacak ki, bugün üreticilerimiz, az ürettiklerini ya da hiç üretmediklerini de üretecek hatta hem de hatiri sayilir miktarlarda üretecek. Ülkemiz tarim sektörünün, özellikle de bu bölgenin bu potansiyeli var. Üreticimizin bu kabiliyeti var. Biz destek olacagiz çiftçi üretecek, üretici daha çok üretecek biz isleyecegiz, Konya’yi, Karaman’i, ülkemizin dört bir tarafini daha çok üretileni isleyecek tesislerle donatacagiz ve hem Konya’yi, hem de Karaman’i hem iç pazarda hem dünya pazarlarinda gidada zirveye tasiyacagiz” seklinde konustu.
Bölgedeki üretimin hem miktar hem çesit olarak artmasinin yolunun daha çok tesis ve daha çok destek ile mümkün oldugunu vurgulayan Konuk, “Tarla ne kadar bereketlenirse çiftçinin yüzü o kadar güler, tarla, tapan, ahir ne kadar çok üretirse üreticinin hanesi o kadar çok bayram eder. Bizim isimiz köyde, sehirde, ülkemizin dört bir kösesinde ve her hanesinde bayramlarin bayram gibi kutlanmasini saglayacak ortami hazirlamaktir. Bizim gayretimiz bu ülkenin her çocugunun bayram coskusunu yasamasini saglamak, yokluk ve yoksullugun bayram coskusu, heyecani ve sevincine gölge düsürmesine elimiz erdigince mani olmaktir. Konya Seker’in gayreti elinin erdigi her yerde bayramlarin bayram gibi geçmesi içindir. Bizim herkesten ve her sirketten farkimiz halden anlamamizdir. Biz hayatin içinde ve halden anlayan bir sirketiz. Bayramlarin Anadolu’nun köylerinde, kasabalarinda, kentlerinde ne demek oldugunu bilen, o heyecani o köylerin sokaklarindaki, camilerindeki kadar sicak yasayan bir sirketiz. Uzak yakin yollardan bayram vesilesiyle ve bayram için köylere kasabalara kosusturacak es dost, evlat,torun, akraba ile üreticilerimizin sevincine sevinç katmak, onlarin gönül cömertliklerini hanelerine tasimak için biz de elimizden geldigi imkanlarimiz el verdigi ölçüde her bayram üreticimize destek olmaya gayret ediyoruz. Bu bayramda da çifte avans ile hem tarladaki islerin aksamamasini hem de üreticilerimizin bayrami tasasiz karsilamasini arzuladik ve motorin avansinin yanina bayram avansini da ilave ettik. Insallah bu bayram tüm ülkemiz gibi köylerde üretici hanelerinde de nese ve cosku içinde kutlanir. Bu vesile ile tüm üreticilerimizin, hemsehrilerimizin ve milletimizin mübarek Ramazan Bayramlarini cani gönülden kutluyor, bu rahmet ve bereket ikliminin ülkemizin üzerinden hiç eksilmemesini niyaz ediyorum” ifadelerini kullandi.
PATATES ÜRETICILERI DE UNUTULMADI
Akaryakit ve bayram avansi ile birlikte patates üreticileri de unutmayan Konya Seker, Seydibey Dondurulmus Parmak Patates Üretim Tesisleri’ne patates temin eden üreticilere de bugünden itibaren( 1.552.610)1 Milyon 552 bin 610 lira tutarinda avans verilecegini açikladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284