Konya Seker’den Üreticiye Hasat Öncesi Avans Destegi

Türk tariminin ve tarimsal sanayinin lokomotif kurumlarindan Konya Seker, yatirimlarinin yani sira üreticilere olan destegini de araliksiz sürdürüyor. Pankobirlik Genel Baskani Recep Konuk’un talimatiyla üreticilere hasat öncesi avans destegi verilmesini kararlastiran Konya seker, 26 Haziran Çarsamba gününden itibaren üreticilere nakdi avans dagitimini baslatti.

Konya Seker’den Üreticiye Hasat Öncesi Avans Destegi

Mayis ayi içerisinde üreticilerden gelen talep üzerine biri motorin, digeri de nakit olmak üzere 2 kez avans destegi veren Konya Seker, hububat hasadinin basladigi bu günlerde de üreticilerin nakit sikintisi içerisinde olabilecegi düsüncesiyle hasat öncesi de üreticileri sevindirecek bir karara imza atti ve bu kampanya dönemi içerisinde üreticilere 62.5 milyon lirasi ayni, 85.2 milyon lirasi da nakdi olmak üzere toplamda 147.7 milyon liralik ekonomik destek vermis oldu.
Üretimin sürdürülebilirligini temin etmek ve üreticilerin ekonomik anlamda sikinti çekmemeleri amaciyla her yil üreticisine gününden önce avans ödemeleri gerçeklestiren Konya Seker, üreticilerin sikintili anlarinda hep imdadina kostu. Üreticiye karsi olan görevini eksiksiz yerine getiren ve üreticinin lehine uygulamalar söz konusu olunca imkanlari zorlayan Konya Seker, Pankobirlik Genel Baskani Recep Konuk’un her firsatta dile getirdigi “Üreticilerimizi namerde muhtaç etmeyecegiz” sözünün geregini yerine getiriyor.
Tohum tarlaya düsmeden, pancar henüz fabrikaya gelmeden avans destegini baslattiklarini, üreticiye ve üretime destek verdiklerini belirten Pankobirlik Genel Baskani Recep Konuk, “Birçok bölgede üretici avans uygulamasindan yararlanamaz, hatta pancar bedelini bile taksitler halinde, bazi bölgelerde de üzerinden ancak bir kampanya dönemi geçtikten sonra alabilirken, Allah’a sükür Konyali üretici alnindaki ter kurumadan parasini alabiliyor. Avans uygulamasiyla da henüz terlemeye baslamadan pancar parasini cebine koymaya basliyor” dedi.
“Konya Seker sadece seker pancari veya avans destekleriyle üreticisini korumakla kalmiyor” diyen Pankobirlik Genel Baskani Recep Konuk, sunlari söyledi;
“Konya Seker’in tek sahip çiktigi ürün pancardan ibaret de degil. Konya Seker üreticisinin ürettigi her ürüne sahip çikmayi, her ürünün fiyatinin üreticinin lehine olusmasini saglamayi öncelikli vazifesi sayiyor. Konya Seker ulastigi güç ve sahip oldugu üretim tesisleriyle üreticinin ürettigi birçok ürünün Pazar bulmasinda artik etkin bir rol üstleniyor.
Mesela patates, misir, arpa, ayçiçegi fiyatlari artik Konya Seker’in pazara müdahil olmasiyla üretici lehine sekilleniyor. Üreticinin elindeki ürünü üçe bese kapatma dönemi en azindan Konya’da artik kapandi.
Bizim Konya Seker’de yapmak istedigimiz, üreticinin en büyük sermayesi olan topragin daha verimli kullanilmasini, daha çok üretim yapmasini ve ekonomik degeri daha yüksek olan ürünleri üretmesini saglamaktir. Üreticilerimize kampanya dönemi içerisinde yaptigimiz ekonomik katkilar hep bu yüzdendir. Yani üreticilerimizin gerçeklestirdigi yüksek üretimi ve çesitlenen ürününü tarimsal üretimle entegre olmus sanayide katma degerli hale getirmek ve bu katma degeri de tarlaya tohum atana, fideyi dikene ve ahirda ugrasan üreticilerimize ulastirmak bizim görevimizdir.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284