Marka Birliği Nasıl Sağlanır” Projesi Kapanış Toplantısı Yapıldı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Mevlana Kalkınma Ajansı 2017 yılı Teknik Destek Programı kapsamında ajansa sunulan ve destek almaya hak kazanan “Karaman’da Marka Birliği Nasıl Sağlanır” projesinin kapanış toplantısı Karaman Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu toplantı salonunda yapıldı.

Marka Birliği Nasıl Sağlanır” Projesi Kapanış Toplantısı Yapıldı

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi tarafından yürütülen projenin kapanış toplantısına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Özçalık, Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Özgür Öztürk, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı, Karaman İl Elma Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yıldız, Karaman İl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Gürsel Yasan, Karaman Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Sami Yaşar, Şube Müdürlerimiz, sanayici ve elma üreticilerimiz ile teknik personel katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Özçalık, “Dünyada ve Ülkemizde yaşanan gelişmeler göstermiştir ki, artık sadece üretim odaklı bir kalkınma planı tek başına yeterli değildir. Önemli olan ürettiğiniz ürünün değerinin, pazarının olması veya sizin bu pazarı oluşturacak bir güce ve kabiliyete sahip olmanızdır. Ülkemizde 2. sırada yer aldığımız elma üretimini örnek verecek olursak, asıl olan elmayı üretmek değil bu elmayı değerinde pazarlayabilmektir. Ürettiğiniz elmanın değerinde satışını yapabilmemiz ve satış garantisi oluşturmamız için, sürdürülebilir bir pazarlama stratejisi ortaya koymamız gerekmektedir. Bunun yolu da markalaşmayı sağlamak, marka oluşturmaktır. Bu konuda Milletvekilimiz Recep Konuk Bey in teşvikleriyle “Karamanda Marka Birliği Nasıl Sağlanır Projesi”ni hazırladık. Bu projede ulaşılan veriler ve bilgilerin paylaşılması için düzenlemiş olduğumuz toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim. Ayrıca desteklerinden dolayı Valimiz Fahri Meral’e, Milletvekilimiz Recep Konuk’a, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Savaş Ülger’e ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’e teşekkür ederiz” dedi.

Proje yürütücüsü Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Haluk Gedikoğlu ise bir sunum yaparak Projede iki temel ekonomik değer üzerinden hareket edildiğini ve bu kapsamda gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Projede Karaman için büyük öneme sahip elmanın pazarlanmasında bir markalaşma ve buna bağlı marka birliği çalışması yapılabilir mi? konusu ile Karaman’da faaliyet gösteren orta ve büyük ölçekli tarıma dayalı işletmelerin üst marka kimliği altında bir oluşum başarılı olur mu olmaz mı sorusunun cevabı aranmıştır” dedi.

Toplantı katılımcılardan gelen soru ve önerilerin değerlendirilerek cevaplandırılması ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284