Meyvecilik Kampı Başvuruları Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Tematik Kamplar Projesi kapsamında 03-07 Ekim 2016 tarihleri arasında Karaman’da yapılacak olan Elma Yetiştiriciliği Meyvecilik Kamp başvuruları başladı.

Meyvecilik Kampı Başvuruları Başladı
Ülkemiz tarımı açısından önemli bulunan, gelir getirici faaliyetler içinde yer alan ürünlere ve üretim yöntemlerinin öne çıkarılması ve teşvik edilmesi amacıyla alanında ihtisas sahibi eğitici ve iş sahipleri tarafından gençlere Meyvecilik’ in (elma) yoğun olarak yapıldığı Karaman ilinde 40 kişiye uygulanmak üzere eğitim ve uygulama programı yapılması planlanmaktadır.
Projeye 40 genç katılım sağlayacaktır. 5 gün konaklamalı sürecek programın eğitim kısmının Gençlik Merkezinde, uygulama kısmı ise bölgede bulunan modern meyvecilik işletmelerinde yapılacak ve çeşitli meyvecilik merkezleri ziyaret edilecektir. Bu kapsamda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve ilgili STK'larla işbirliği yapılacaktır.
Katılımcılar ve Tarih
18-29 yaş aralığında Karaman ilçelerinde/köylerinde ikamet eden toplam 40 erkek katılımcı belirlenecektir. 03 Ekim 2016 tarihinde açılışı yapılacak olan program, 07 Ekim 2016 tarihine kadar program akışına göre uygulanacaktır.
Başvuru
Karaman merkez ve ilçelerinde (öncelik kırsal kesimde yaşayan gençlere verilecektir) ikamet etmekte olan 18-29 yaş aralığında çiftçilik yapan kişiler Gençlik Merkezine şahsen ya da telefonla başvuru yaparak 5 günlük eğitim programına dahil edileceklerdir.
Adres: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Şehit Adnan Ateş Caddesi, No:40 – (Yunuskent Futbol Sahası Karşısı) - Tel: (0338) 213 1611 - Karaman Gençlik Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284